Hakkında

İngilizce Hazırlık Programını başarı ile tamamlayan öğrenciler, 4 yıllık Pilotaj Lisans Programına başlayabileceklerdir. Akademik dersler ve Pilotaj Teorik Yer Dersleri, Özyeğin Üniversitesi Pilotaj Bölümü tarafından; uçuş eğitimleri ise imzalanan Eğitim İşbirliği Protokolü çerçevesinde AYJET Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu tarafından verilecektir. Mezunlarımız, Lisans Diploması ile birlikte SHGM’den Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATP-A) almaya hak kazanacaklardır.

“Kayıt yaptıracak adayların, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli birinci sınıf sağlık sertifikası (Class-1) ve sağlık sertifikasında tek pilota sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmadığını belirten sağlık raporu getirmeleri şarttır.

Pilot adaylarının adli sicil kayıtlarının; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış güncel  Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği’nde (SHY-1) belirtilen pilot lisansları için müracaatlarda aranan genel şartları karşılaması gerekmektedir.”

Misyonumuz

Bölümümüzün misyonu; ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli beceri, yetkinlik, teorik ve pratik deneyime sahip pilotlar yetiştirmektir.

Eğitim Hedefleri

Bölümümüzün amacı, istenen beceri, yetkinlik ve liderlik yeteneklerine sahip, doğru karar verebilen, uçuş emniyet ve güvenliğini ön planda tutan, havacılık kültürünü benimsemiş, pilotlar yetiştirmektir.

Mezunlarımız

Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı;
• Ulusal ve uluslararası havayolu kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli pilotluk becerilerine ve yetkinliklerine sahip,
• Uluslararası geçerlilikte pilot lisansına sahip (PPL & ATPL),
• Güçlü bir akademik geçmişe sahip olan, araştırma yapabilen, öğretmen pilot olabilecek,
• İngilizce dil yeterliliğine sahip olan,
• Uygun kararlar verebilen,
• Uçuş emniyeti ve güvenliğine son derece önem veren,
• Havacılık kültürünü benimsemiş,
• Liderlik yetenekleriyle donanmış iyi takım oyuncuları olan,

Mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Akademik Program

Öğrencilerimiz, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) düzenlemeleri doğrultusunda ve Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA)’nın Modüler Havayolu Nakliye Pilotu (ATP-A) lisansı standartlarına uygun şekilde eğitileceklerdir. Öğrenciler, pilot (uçuş) eğitiminin yanı sıra, kendilerine sunulan yoğun akademik program ile sektörde farklılık yaratacak ve havayolları ile kurumsal havacılığın temellerini özümsemiş olacaktır.

Pilotaj Lisans Programı

Alanlar

Pilotaj Lisans Programından mezun olan pilotlar, üniversite eğitimi süresince aldıkları PPL ve ATPL teorik dersleri, uçuş uygulamaları, akademik dersler ve seçmeli dersler sayesinde yurt içi ve yurt dışındaki havayolu işletmelerinde, genel havacılık işletmelerinde, havacılık eğitimi veren üniversitelerde ve uçuş okullarında çalışma olanaklarına sahip olabileceklerdir.

Mezuniyet Koşulları Özeti

Pilot adaylarının, Pilotaj Lisans Programından mezun olabilmeleri için toplamda 52 ders (240 AKTS) almaları gerekmektedir.

Ders KategorisiDers SayısıKredi Sayısı
Dersler48222 AKTS