Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

28.05.2014

Atölye İstanbul'dan Kerem Alper ile "Design Thinking"

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Design Thinking, yani Tasarım Düşüncesi, öncelikle Stanford Üniversitesi Design School (d.school) ve İDEO'da geliştirilmiş ve son 15 senede hem akademik hem ticari alanlarda popülerlik kazanmış bir yaklaşım. Merkezine kullanıcı ile empati kurmayı, hızlıca fikir geliştirmeyi ve prototip yapmayı koyan bu yöntem, günümüzde otomotiv, finans, otelcilik, perakende ve birçok farklı sektörde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Aynı zamanda Royal College of Art, Hasso Plattner Institute of Design ve Aalto Üniversitesi gibi kurumlar da günümüzde aynı yöntemin farklı adaptasyonlarını geliştirmektedirler.

Bu sunumda, ATÖLYE İstanbul'un kurucu ortaklarından Stanford d.school / MBA mezunu Kerem Alper, Design Thinking'in prensiplerini ve farklı global projelere nasıl değer katmış olduğunu örnekler üzerinden paylaşacaktır. Kerem Alper aynı zamanda ATÖLYE İstanbul'un oluşum hikayesini bu çerçeve üzerinden kurgulayarak, katılımcılara bu yöntemin kendi girişimlerine uyarlanması konusunda fikir verecektir.

Tarih: 28 Mayıs 2014, Çarşamba
Saat: 18:30
Yer: Girişim Fabrikası, Levent
 
Kayıt olmak için lütfen tıklayınız

Kerem Alper Hakkında:
İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Wesleyan Üniversitesi'nde Matematik ve Ekonomi üzerine çift anadal yaptı. New York'ta Lehman Brothers, ardından Cadent Energy Partners'da "yenilenebilir enerji" teknolojisi üzerinde çalıştı. Stanford Üniversitesi'nde İşletme (MBA) ve Sürdürülebilir Tasarım (MS) üzerine yüksek lisansını tamamladıktan sonra Stanford d.school’da asistanlık yaptı, birçok atölye çalışması yönetti. Nest Labs'de ürün geliştirme üzerine çalıştı ve farklı girişim deneyimlerin ardından ATÖLYE İstanbul projesi için İstanbul'a dönüş yaptı.