Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

15.04.2014

Nat Geo Kaşifi Thomas Culhane ÖzÜ'de!

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Geçen yıl başlayan, Nat Geo kaşifi, şehir planlamacı  Thomas Culhane’ in katıldığı ve bu yıl İstanbul kapsamında 6 üniversitede düzenlenecek olan “Bosch Nat Geo Çevre Seminerleri”nin ilki, Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) ev sahipliğinde ÖzÜ' de gerçekleşiyor.

Yeşil teknolojiler ve güneş enerjisi konularında uzman olan National Geographic  kâşifi Thomas Culhane, katılımcılara, yaşadıkları şehirlerde çevre kirliliğini azaltma ve tasarruf etme yöntemlerini kendi deneyimleri doğrultusunda aktaracak. Geri dönüşüm ve çevre konularında bilgilendirme ve uygulama örneklerinin gerçekleşeceği “Doğa Dostu Yaklaşım ve Sürdürülebilirlik” konulu seminere tüm Özyeğin mensupları davetlidir.

* Seminer İngilizce olup, simültane çeviri yapılacaktır.


Şanslı öğrenciler  Amazon’u keşfedecek!


Geçen yıl gerçekleştirilen Galapagos ödüllü ilk “Doğa Macerası” yarışmasının ardından, bu yıl da şanslı öğrenciler, resmi Facebook sayfasında yürütülecek yarışmayla Amazon’da doğa ile iç içe muhteşem bir macera kazanacak. Şanslı yarışmacıları, doğa harikası Amazon’da National Geographic kâşifi Kitty Coley eşliğinde 10 günlük lüks bir gemi macerası bekliyor. Daha önce hiç görülmemiş yüzlerce farklı kuş türü, kayman timsahları, pembe maymunlar ve daha birçok hayvan türü bu macerada kazanan çifte eşlik edecek. Lima, Iquitos, Amazon Yağmur Ormanı, Pacaya Samiria Ulusal Parkı, Nauta ve daha birçok doğal güzelliğe sahip yer bu turun rotasında bulunuyor. Bu muhteşem ödüllü “Doğa Macerası” yarışması hakkında bilgi almak ve başvurmak için https://www.facebook.com/BoschHomeTurkiye/app_438411509569913 web adresini ya da 15 Nisan Salı günü,  Reşat Aytaç Oditoryumu önüne kurulacak standı ziyaret edebilirsiniz.


Tarih : 15 Nisan 2014
Saat  : 10:30 -12:00
Yer    : Özyeğin Üniversitesi, Reşat Aytaç Oditoryumu