15.12.2014

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Pages-from-IremCabbaroglu_SU14_Final-1.jpgKentsel ısı adaları iklim değişikliklerine büyük oranda olumsuz etki eden bir unsurdur. Kentsel bahçe ve dereler ekolojik ve sosyal açıdan iyileşme sağlayıcı bir potansiyel taşırlar.

Çalıştayın 1. Günününde aşağıdaki konular yer alacaktır:

1. Isı adalarının tanımlanması.
2. İstanbul’daki ısı adaları nerelerde yer almaktadır?
3. Hangi etmenler alanları ısı adalarına dönüştürmektedir?
4. Çabuk iyileşebilme gücü nedir?
5. İstanbul’daki kentsel bahçe ve dereler nerelerde yer almaktadır?
6. Kentsel bahçe ve dereler niçin ve nasıl bir iyileşme potansiyeli sağlar?
7. Bu çerçevede kentin iyileşebilme gücünü geliştirmek yönünde mimarlar ne tür senaryolar üretebilirler?

Pages-from-MBERLINRUT_ISTANBUL_FINAL.jpgÇalıştayın 2 ve 4. günleri arasında tasarıma odaklanılacaktır. Maya ve Filter Forge programlarını kullanacak öğrencilere, ısı adalarının alternatif kentsel yamalarla yapay bahçelere dönüştürülmesini içeren tasarım süreci boyunca destek olunacaktır.

Çalıştayın 5. Gününde öğrencilerin yaptığı çalışmalara yönelik eleştiri sunum, tartışma ve değerlendirme yapılacaktır. Bu çalışmada öğrencilerden, yalnızca kendi tasarımlarını sunmaları değil, aynı zamanda diğer çalışmalar hakkındaki tartışmalara da katılmaları beklenmektedir.

Takvim:

Başvuru Tarihi: 11.12.2014