18.04.2014

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

Özyeğin Üniversitesi III. Eleştirel Yaklaşımlar Konuşmaları 18 Nisan 2014 Cuma günü 13:00-16:00 saatleri arasında Üniversitemiz Çekmeköy kampüsü FEAS 116 no’lu odada gerçekleştirilecektir.
Toplantı dili İngilizcedir.

Konuşmacılar

I. Prof. Rosa Linda Fregoso
Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz Sosyal Bilimler Bölümü, Latin Amerika ve Latino Çalışmaları profesörü Prof. Fregoso, “Latin Amerika’da Kadın Ölümleri, İnsan Hakları ve Feminizmin Kısıtlamaları” üzerine bir konuşma yapacaktır.  Prof. Fregoso’nun araştırma alanları insan hakları, kültür, cinsiyet ve ırk, şiddet, medya ve görsel sanatlar ve Amerika'da kültürel siyaset konularını kapsamaktadır.
Seçilmiş Yayınları:
• Terrorizing Women: Feminicide in the Américas (co-edited with Cynthia Bejarano), Duke University Press, 2010.
• Coming to Grips with Feminicide, Truthout, 13 January 2012
• meXicana encounters: The Making of Social Identities on the Borderlands, University of California Press, 2003.
• The Devil Never Sleeps and Other Works by Lourdes Portillo, Austin: University of Texas Press, 2001.
• The Bronze Screen. Chicana and Chicano Film Culture, Minneapolis: University of Minnesota Press, 1993.

II. Prof. Herman S. Gray
Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz Sosyal Bilimler Bölümü Sosyoloji profesörü Prof. Gray, “Televizyon, Kimlik, Politika ve Neoliberalizm” üzerine bir konuşma yapacaktır.  Prof. Gray’in araştırma alanları siyah görsel kültürler ve konularının üretimi, caz arşivler, kültürel kimlik üretiminde müziğin rolü, medya temsil ve kültürel politika olarak sıralanabilir.
Seçilmiş Yayınları
• TOWARDS A SOCIOLOGY OF THE TRACE co edited with Macarena Gomez Barris (Minnesota Press) 2010.
• "John Coltrane and the Practice of Freedom" in L. Brown (Ed) John Coltrane & Black America's Quest for Freedom: Spirtuality and The Music (Oxford) 2010.
• CULTURAL MOVES (California) 2005.
• WATCHING RACE: TELEVISION AND THE SIGN OF BLACKNESS. 2nd Edition (Minnesota) 2004.
• "The New Conditions of Black Cultural Production, Or Prefiguring of a Black Cultural Formation." In L.C. Bower, D. T. Goldberg, and M.Musheno , eds. Between Law and Culture: Relocating Legal Studies. (Minnesota), pp. 224-271, 2004.

Etkinlik programı için buraya, etkinlik posteri için buraya tıklayınız.