Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

12.05.2015

3 Ayda Neler Oldu? İhsan Elgin'in Sorularıyla Ebrandvalue'nin "Y Combinator Deneyimi"

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794


Girişim Fabrikası "Girişimci Buluşmaları"nın bu ayki konukları, dünyanın en büyük girişim hızlandırma programı ABD’li Y Combinator’un “girişim geliştirme kampı”na kabul edilerek yatırım alan ebrandvalue'nun kurucuları Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tolga Akçura ile finans uzmanı Ayşe Akçura. Konuklara sorular Girişim Fabrikası'nın Kurucu Direktörü İhsan Elgin yöneltecek.

Neler Konuşulacak?:

  • "Make something people want"
  • YC öncesi özet
  • Büyüme
  • YC programı ve sistemi
  • YC sonrası
Soru & Cevap
Tarih: 12 Mayıs 2015, Salı Saat:18:30
Yer: Girişim Fabrikası

Kayıt için: https://www.biletino.com/event/eventdetail/1443

eBrandvalue Hakkında: Tolga Akçura’nın Amerika’daki akademik kariyeri sırasında pazarlama alanında kanıtlanmış bir teoriyi sosyal medyaya uyarlama fikri olarak doğan eBrandvalue, Tolga Akçura ve Ayşe Akçura tarafından 2012 yılında Amerika’dan Türkiye’ye dönünce hayat buldu. Özyeğin Üniversitesi’nde Doçent olan Tolga Akçura yine üniversite bünyesindeki Girişim Fabrikası’nda eBrandValue’yu kurdu. Tolga Akçura 10 seneyi aşkın bir süre Amerika’da Carnegie Mellon, Purdue Üniversitesi, Long Island Üniversitesi dahil bir çok üniversitede akademisyen, pazarlama profesörü olarak görev aldı. Ayşe Akçura’nın Amerika’da 13 yılı aşkın bir yatırım bankacılığı, trading/sales deneyimi var. Kendisi, önce Goldman Sachs daha sonra Bear Stearns ve en son Citi’de üst seviyede yönetici olarak çalışmıştır.

Y Combinator Hakkında: Dünyanın en büyük girişim hızlandırma programı olan Y Combinator, kurulduğu 2005 yılından bugüne 700 girişime destek verdi. 1400 kurucunun mezun olduğu programdan çıkan girişimlerin toplam değeri 30 milyar dolara ulaştı.  Mezun girişimlerden 3 milyar dolara yakın bir gelir elde eden Y Combinator, yılda iki kez Demo Günü düzenleyerek buraya katılmaya hak kazanan girişimleri yatırımcılarla buluşturuyor. Demo Günü öncesi start-up’lara (son seferde 112) 120 bin dolar yatırım yapan Y Combinator, bu start-up’ları 3 aylığına Silikon Vadisi’nde konuk ediyor. Burada onlarla yoğun bir şekilde birlikte çalışarak iş modellerini şekillendiriyor ve şirketlerini yatırım almaya hazır hale getiriyor. Ancak Y Combinator’ın işi Demo Günü’nde bitmiyor. Hem Y Combinator ortakları hem de mezunlarının network’ü girişimcilere şirketlerinin ömrü boyunca yardımcı olmaya devam ediyor. Y Combinator’ın ortakları arasında yeni girişim fikrinde dünyanın en önemli isimleri arasında yer alan Paul Graham, Sam Altman, Robert Morris, Trevor Blackwell ve Jessica Livingston gibi isimler yer alıyor.