Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

28.04.2015

Prof. Dr. Abraham Marcus Özyeğin Üniversitesi'nde

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794


Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen, Prof. Dr. Abraham Marcus tarafından gerçekleştirilecek olan 'The Story of Jewish Documents from Late Aleppo: New Light on Communal Autonomy, Legal Practice and Group Particularisms' başlıklı etkinliğimize katılımınız bizleri mutlu edecektir.
 
Texas Üniversitesi Orta Doğu Çalışmaları Merkezi müdürlüğünü yapmış olan Prof. Dr. Abraham Marcus, aynı üniversitede Tarih Bölümü’nde Emeritus Profesör olarak görev yapmaktadır. 1979 yılında Columbia Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Marcus, modern Orta Doğu siyaseti ve tarihi, Arap sosyal tarihi, Osmanlı İmparatorluğu, Orta Doğu kent yaşamı, Orta Doğu müzik kültürleri, tarihte ve kültürler arasında ölüm, Orta Doğu’da Museviler, Arapça kaynak okumaları üzerine çalışmalarını yoğunlaştırmakta ve ders vermektedir. The Jews of Aleppo: History, Culture, and Legacy isimli kitap projesi hakkında bir sunum yapacak olan Marcus, bizleri aynı zamanda Suriye’nin ve Orta Doğu’nun tarihi hakkındaki derin bilgileriyle aydınlatacaktır.
 
Etkinlik 28 Nisan 2015 Salı günü saat 14.40’ta Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü, Akademik Bina 2’de bulunan G30 salonunda gerçekleşecektir. Etkinliğin dili İngilizce'dir. 
 
Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’ne Altunizade’den saat 13.00’te kalkacak servislerle ulaşım mümkün olacaktır. Servis saatleriyle ilgili daha fazla bilgi için Aslıhan Turan ile aslihan.turan@ozyegin.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.
 
Çekmeköy Kampüsü’ne ulaşım için detaylı bilgi:
https://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Kampuslere-Ulasim/Cekmekoy-Kampusu-Ulasim
 
Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız,
 
Saygılarımızla,
 
Özyeğin Üniversitesi
Sosyal Bilimler Fakültesi
Uluslararası İlişkiler Bölümü
 
https://www.ozyegin.edu.tr/uluslararasi-iliskiler


Poster-Abraham-Marcus.jpg