Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 12, 2012

Özyeğin Üniversitesi ve TÜBİTAK-TÜSSİDE’den Teknoloji Girişimcilerine Eğitim ve Mentorluk Desteği

Özyeğin Üniversitesi ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü, girişimciliği geliştirmek amacıyla eğitim, araştırma ve danışmanlık alanlarını içeren bir işbirliği protokolü imzaladı. İşbirliği ile, teknoloji girişim projelerinin gerçek şirketlere dönüştürülmesi hedefleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından girişimcilik karnesi açıklanan üniversiteler arasında ön sıralarda yer alan Özyeğin Üniversitesi (ÖzÜ) ve girişimciliğe kamu teşvik politikaları çerçevesinde destek veren TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) bir işbirliği protokolüne imza attı. Girişimciliği geliştirmek amacıyla eğitim, araştırma ve danışmanlık alanlarında ortak çalışmaları içeren protokol kapsamında, TÜBİTAK’tan destek alan teknoloji girişimcilerine Özyeğin Üniversitesi tarafından eğitim ve mentorluk hizmetleri verilerek projelerin gerçek şirketlere dönüştürülmesi hedefleniyor. 

Protokol kapsamında ayrıca TÜSSİDE‘de görevli personel, ÖzÜ bünyesinde yüksek lisans ve doktora programlarına katılabilecek, ÖzÜ öğretim üyeleri TÜSSİDE’in düzenleyeceği eğitim programlarına katılabilecek, TÜSSİDE danışmanlık hizmetlerinde ÖzÜ uzmanları görev alabilecek ve TÜSSİDE’in yürüteceği araştırmalara ÖzÜ’den araştırmacılar destek verebilecek. 
 
Protokolün içerdiği dikkat çekici diğer bir alan da Milli Eğitim Bakanlığı’nın da işbirliğini alarak lise öğretmenlerine girişimcilik konusunda ‘eğitici eğitimleri’ verilmesi ve böylece girişimcilik eğitiminin lise çağlarında başlatılmasına destek sunulması.  
 
 



Basın Bülteni için tıklayınız.