Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 11, 2013

Le Cordon Bleu İlk ‘Grand Diplôme’ Mezunlarını Verdi

esra-gencturk-(1).jpg


Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2013 Ocak ayında Türkiye’de eğitime başlayan Le Cordon Bleu, sertifika programlarına katılarak 9 aylık eğitimi tamamlayan öğrencilerini Grand Diplôme ile mezun etti. Mutfak Aşaması ve Pastacılık Aşaması olmak üzere temel 2 alandan oluşan programda, mutfak ve pastacılıkta temel, orta ve üstün seviyelerini başarıyla tamamlayan 17 öğrenci, şefler arasında en prestijli diploma sayılan “Diplôme de Cuisine”, “Diplôme de Patisserie” ve “Grand Diplôme” belgelerini Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Esra Gençtürk'ün açılış konuşmasını yaptığı diploma töreninde aldı.










0202.JPG

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu konuyla ilgili olarak, “İlk mezunlarımızı vermekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz 9 ay boyunca Master Chef’ lerimizden mutfak sanatlarının inceliklerini, kusursuz mutfak tekniklerini öğrendiler. Bu mezunlarımızın ileride Türkiye gastronomi dünyasında önemli yerlere geleceklerine; Türk Mutfağının tanıtılması ve Türk Şeflerinin de dünyada hak ettiği yeri almalarında  önemli rol oynayacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

0213.JPG 0221.JPG


Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürümüz M. Teoman Alemdar, “118 yıldan beri mutfak sanatlarında mükemmeliyetle eş anlamlı olan Le Cordon Bleu’den  sertifikalı şef olmak bir ayrıcalık. Her yıl dünya çapında birçok aday,  Le Cordon Bleu sınavlarını geçerek, Le Cordon Bleu sertifika veya diplomalarına hak kazanıyor. Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği ile artık Türkiye’de de bu sertifikaya sahip olmak mümkün. Üniversitemiz bünyesinde 9 ay önce başlayan bu kapsamlı programdan, şefler arasında en prestijli diploma sayılan ‘Le Grand Diplôme Le Cordon Bleu’ ye hak kazanan ilk mezunlarımızı vermekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.