Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 13, 2014

EÇEM’in AB 7. ÇP BRICKER Projesi Yeni Bir İnternet Sayfasını Hayata Geçiriyor


BRICKER konsorsiyumu geçen hafta konut olmayan kamu binalarına uygulanacak tadilat çözümlerinin yayılmasını ve paylaşılmasını sağlamak amacıyla tasarlanmış bir platform olan www.bricker-project.com’ u hayata geçirdi. İnternet sitesinin yapılı çevrede enerji verimliliği ve buna ilişkin konular üzerinde çalışmalar gerçekleştiren daha geniş bir topluluğa katkı sağlaması bekleniyor. Internet sitesinde, proje kapsamında geliştirilmekte ve uygulanmakta olan çeşitli teknolojilere ilişkin bölümlerin yanı sıra, makaleler, konunun uzmanlarıyla yapılan röportajlar ve güncel haberler de yer alıyor. Okuyucuların internet sitesine üye olması ve BRICKER topluluğuna katılması teşvik ediliyor.
Dört yıllık bir AB 7 ÇP projesi olan BRICKER, konut olarak kullanılmayan mevcut kamu binaları için tadilat çözümü paketleri geliştirerek, bu sektördeki enerji tüketimini ve küresel sera gazı salınımını (GHG) ciddi oranda azaltmayı (%50’den fazla) hedefliyor.
ÖzÜ EÇEM, Adnan Menderes Üniversitesi ve Onur Enerji işbirliği içinde, projenin üç gösterim sahasından birinin sorumluluğunu üstlendi. Proje, Avrupa Birliği’nin araştırma, teknolojik gelişme ve gösterim için yürüttüğü 7. Çerçeve Programı’nın  60907 No’lu hibesi kapsamında desteklenmektedir.

bricker_web.jpg