Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 09, 2014

Dr. Bige Saatçioğlu, 2014 Sidney Levy Ödülü’nün sahibi oldu!

Dr. Bige Saatçioğlu’nun Aralık 2013’te Journal of Consumer Research’te yayınlanan Marjinalleşmiş Bir İşçi Sınıfı Semtinde Ahlaki Görünüş ve Statü Pazarlığı adlı tez makalesi, “2014 Sidney Levy Ödülü”nün sahibi oldu!

Sidney J. Levy Ödülü, Tüketici Kültürü Teorisi’nin kurucularından Sidney J. Levy anısına her yıl düzenlenen bir yarışma sonucunda sahibini buluyor. Ödül, bir önceki sene Tüketici Kültürü Kuramı üzerine yazılmış “En İyi Tez Makalesi”ne veriliyor.

Dr. Saatçioğlu’nu bu gurur verici başarısından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.




Dr. Bige Saatçioğlu, lisans derecesini 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, yüksek lisans derecesini ise 2000 yılında Rochester Institute of Technology’de Master of Business Administration alanında tamamladı. Akademik kariyerine başlamadan önce Türkiye’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde pazarlama, satış, ürün yönetimi ve pazar araştırmaları alanlarında kurumsal görevlerde bulunan Dr. Saatçioğlu, pazarlama alanında doktora derecesini 2009 yılında Virginia Tech Üniversitesi’nce tamamladı. 2009-2013 yılları arasında Fransa’da HEC Paris Üniversitesi’nde tüketici davranışları, sosyal pazarlama ve kalitatif araştırma teknikleri üzerine lisans ve doktora alanlarında dersler verdikten sonra 2013 yılında Özyeğin Üniversitesi bünyesine katıldı.
 
Dr. Saatçioğlu’nun akademik araştırmaları sosyal pazarlama, tüketici davranışları, kalitatif araştırma teknikleri ve data analizi üzerine yoğunlaşmıştır. Dr. Saatçioğlu’nun çalışmaları bugüne kadar Journal of Consumer Research, Journal of Public Policy & Marketing, Journal of International Business Studies, Journal of Business Research ve Journal of Macromarketing dergilerinde yayınlandı. Virginia Tech Üniversitesi’ndeki akademik çalışmaları sırasında ACR/Sheth Foundation ve American Marketing Association’in araştırma destek ödüllerini almaya hak kazandı.

Dr. Saatçioğlu pazarlamaya giriş, tüketici davranışları, sosyal pazarlama ve kalitatif araştırma teknikleri konularında dersler vermektedir.