Ara 05, 2014

ÖzÜ ve Kolombiya Büyükelçiliği’nden Özel Lezzet Şovu

5 Aralık Cuma günü Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Gastroditoryum’da  gerçekleşen etkinlik, Kolombiya’nın gastronomi alanında yükselen genç yeteneği  Şef Andres Ortiz ve  Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü Eğitmenlerinden Le Cordon Bleu Master Şefi Gilles Company’ nin, geleneksel Kolombiya yemekleri olan Sebzeli Biftek “Muchacho Relleno” ve Tavuklu Mısır Ekmeği “Arepas” ı birlikte hazırlamasıyla başladı.

2014-12-05-12-55-16.jpgİki şefin birlikte gerçekleştirdiği gastro-show’un ardından  Şef Andres Ortiz, aynı gün katılımcılarla Le Cordon Bleu uygulama mutfaklarında “Arepas” Workshop’u, ertesi gün ise “Muchacho Relleno” Workshop’u gerçekleştirdi.

Güney Amerikalı ve Avrupalı iki şefin kendilerine has pişirme tekniklerini kullanarak yaptıkları ve katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen gastro-showlar ile Şef Andres Ortiz’in gerçekleştirdiği workshop’lar, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra gastronomiye meraklı diğer izleyenleri kültürler arası bir lezzet yolculuğuna çıkardı.