Mar 03, 2015

Havacı Kadınlar Haftası’nda “ Pembe Uçak İle Meydan Okuma”

7L5A1307.JPGWoman of Aviation Worldwide tarafından düzenlenen 2-8 Mart Dünya Havacı Kadınlar Haftası etkinlikleri kapsamında, Özyeğin Üniversitesi olarak biz de Pembe Uçaklar uçurarak daha fazla kadının Havacılık Sektöründe yer almasını destekledik.

Sivil Havacılık Kulübü ve Kadın Çalışmaları Kulübü tarafından organize edilen “Pembe Uçak ile Meydan Okuma” etkinliği 3 Mart Salı günü Öğrenci Merkezi’nde gerçekleşti.  Öncelikle dağıtılan pembe kağıtlardan uçaklar yapan öğrenci ve akademisyenler saat  12:45’te aynı anda yaptıkları uçakları uçurdular. Hem Dünya Kadınlar Günü ve Dünya’da ilk kadın pilota sertifikasının verildiği gün olan 8 Mart’ı kutlamak, hem de daha fazla kadının Havacılık Sektöründe yer almasını desteklemek için düzenlenen etkinlikte 400’e yakın uçak aynı anda uçuruldu.