Oca 06, 2015

Makine Mühendisliği Öğrencileri DARPA`dan Araştırma Desteği Aldı

image002.jpgMakine Mühendisliği öğrencilerinden Berk Karayalım, Ahmet Kılıç, Taha Çakmak ve Ahmet Mete Muslu; liderliğini Şevket Yürüker`in, mentorluğunu ise Enes Tamdoğan (doktora öğrencisi) ve Doç. Dr. Mehmet Arık’ın üstlendiği bir ekip kurarak, ABD Savunma Bakanlığı İleri Askeri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından askeri uygulamalara yönelik, yeni nesil ısıl iletim sistemleri geliştirmek üzere düzenlenen küresel bir yarışmaya, inovatif konseptler geliştirerek ve bilgisayar modelleri yardımıyla geliştirme analizlerini de içeren yepyeni bir fikirle katıldı. Ekip, sunduğu fikirle finale kalarak, yaklaşık 10.000 Dolar değerinde bir araştırma desteğine layık bulundu. Özyeğin Üniversitesi ile DARPA arasındaki anlaşma görüşmeleri, Ocak ayında başlayacak ve ikinci faz için teknolojinin demonstrasyonu, Haziran 2015’te ABD’de gerçekleşecektir.