Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 06, 2015

Özyeğin Üniversitesi Sporda Türkiye’nin En Başarılı İkinci Üniversitesi

banner_logo-01.jpgTürkiye Üniversite Sporları Federasyonu,  Türkiye’de 2013-14 Akademik Yılı’nda faaliyetlere katılan 147 üniversite arasında yapmış olduğu sportif başarı sıralamasında, Özyeğin Üniversitesi’ nin ‘spor alanında en başarılı ikinci üniversite’ olduğunu açıkladı. Sıralamada ikinciliği elde eden Özyeğin Üniversitesi, 24 spor takımı ile 2013-2014 Akademik Yılını toplamda 13 kupa ve 100’ün üzerinde madalya alarak tamamlamıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı adına Türkiye’deki tüm Üniversitelerin yurtiçi ve yurtdışı sportif yarışma ve faaliyetlerini organize etmekle yükümlü olan  ‘Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’ bu sıralamayı üniversitelerin tamamlanan sezon içerisinde katılmış oldukları yarışmalarda kazandıkları başarılar ve madalya sayısına göre yaptı. Sıralama aynı zamanda 2013-2014 yılına ilişkin Spor Almanağı Dergisi’nde de yayımlandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk konuya ilişkin olarak, “Kuruluşumuzdan bu yana benimsediğimiz yenilikçi eğitim felsefemiz ve bu yönde yaptığımız çalışmaların 2013-2014 Akademik Yılı’nda da bizlere güzel sonuçlar getirdiğini görmekten mutluluk duyuyorum.

Türkiye Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi Sıralamalarında son üç yıldır ‘Türkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci ilk 10 Üniversitesi’ arasında yer almamız ve Bloomberg Businessweek Dergisi’nin yaptığı “En Gözde Üniversiteler 2014” araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin En Gözde Üçüncü Vakıf Üniversitesi” seçilmemize ilaveten,  spordaki aşarılarımızla da ön sıralarda yer almak beni gururlandırdı. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra, sosyal ve sportif gelişimlerine gösterdiğimiz hassasiyet ve verdiğimiz desteğin böyle bir başarıyla sonuçlanmasında en büyük paya sahip Spor Takımlarımızı ve bu başarılı sonuçları alırken onları her zaman destekleyen ve teşvik eden eğitmenlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

tum_liste-01.jpg