Ara 08, 2015

Geleneksel hale gelen “Sektör ile Buluşma” etkinliğine ilgi her yıl artıyor

1-(2).jpg
2-(2).jpg4.jpg3.jpg
5-(1).jpg

Her yıl Aralık ayında, konaklama ve yiyecek – içecek işletmelerinin stajyer alım dönemi öncesi Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Sektör ile Buluşma’ etkinliği, üniversitenin klasik bir uygulaması olarak etkisini her geçen yıl arttırıyor.
Bu yıl 3 Aralık 2015 tarihinde Otel Yöneticiliği ve Gastronomi – Mutfak Sanatları Bölümleri öğrencileri ile bir araya gelen sektörün öncü işletmelerinin İnsan Kaynakları ve diğer departman yöneticileri bu yıl da nitelikli takım arkadaşları ile temas kurmuş olmanın memnuniyetini yaşadılar.
Geçen yıl 20’den fazla işletmenin katıldığı etkinlik, bu kez 30’dan fazla işletmeyi ağırlamakla beraber, özellikle İstanbul dışından da daha fazla nitelikli tesisi de çekmeyi başardı. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun sektörün gereksinimlerine yanıt verecek donanımda yetiştirdiği öğrencilerden stajyer, yarı veya tam zamanlı çalışanlar olarak çok memnun olduklarını ileten işletmeler başından beri olduğu gibi bu kez de ‘Sektör ile Buluşma’ etkinliğinde hazır bulundular.
Etkinliğe ilk kez bu yıl katılan işletmeler ise, öğrencilerin başta yabancı dil ve iletişim olmak üzere sahip oldukları beceriler, sergiledikleri profesyonel tavır ve bilgileri ile farklılık ve niteliklerini ortaya koyduklarını ve istihdam etmekten mutluluk duyacakları pek çok adayla tanıştıklarını ifade ettiler.
‘Sektör ile Buluşma’ etkinliği, vizyoner bakış açısı ile katılımcıların takdirlerini toplayan yüksekokul yönetiminin liderliğinde, aynı zamanda staj koordinatörlüğü görevini yürüten öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşın Paşamehmetoğlu’nun koordinasyonu ve tüm yüksekokul kadrosunun desteği ile bu yıl da başarıyla gerçekleşti. Böylece etkinlik, öğrencilerin sektöre katılımını teşvik etmek, günümüzde dünyanın lokomotif endüstrisi olarak tanımlanan otelcilik ve yiyecek – içecek sektörlerine gençleri kazandırmak konusunda önemli bir işlevi daha sahiplenmiş oldu.

Katılımcı işletmeler:

İstanbul’dan katılan konaklama işletmeleri:

CVK Hotels& Resorts – CVK Hotels Park Bosphorus
Çırağan Palace Kempinski
Divan Grup
Divan Istanbul Asia
The Grand Tarabya
Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center
Istanbul Marriott Hotel Asia
Pera Palace Hotel Jumeirah
Radisson Blu Hotel İstanbul Şişli
Radisson Blu Hotel & Spa, Istanbul Tuzla