07.12.2016

Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

tukr-havacilik-tarihinde.jpg

Özyeğin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Gününde, Türk Sivil Havacılık tarihinde önemli izler bırakan değerli isimler ile ilgili bilgileri yakınlarından dinlemek adına bir söyleşi düzenleyecektir. Bu kapsamda,  Cumhuriyetin ilk girişimcilerinden Nuri Demirağ’ı anlatmak üzere Nuri Demirağ'ın torunu, aynı zamanda Makine ve Tayyare Yüksek Mühendisi Mehmet Kum’un kızı Bilge Kum'u;  Türk pilot, mühendis ve girişimci Vecihi Hürkuş'u anlatmak üzere Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Gürer'i; Tayyare Mühendisi Selahattin Reşit Alan'ı anlatmak üzere kızı Meral Alan'ı ve torunu Necmeddin Kocataş'ı; Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Yüksek Mühendis Okulu'nun ilk sınıfı öğrencilerinden Prof. Dr. Necdet Eraslan'ı anlatmak üzere oğlu  Prof. Dr. Arsev Hüsnü Eraslan'ı ve Türk Havacılık Kronolojisi Kitabı yazarı Stuart Kline'ı okulumuzda ağırlıyor olacağız.

Tarih: 07.12.2016
Saat:  13:30