Mayıs 23, 2016

Yrd. Doç. Dr. Bahriye Cesaret'e TÜBİTAK 2232 Desteği

Google ile Paylaş Twitter ile Paylaş Linkedin ile Paylaş Facebook ile Paylaş

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı (BİDEB) 2232 - Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı kapsamında, İşletme Fakültemizden Yrd. Doç. Dr. Bahriye Cesaret'inprojesi desteklenmeye  hak kazandı. 2232 Programının amacı, yurtdışında yaşayan başarılı Türk araştırmacıların Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek ve çalışmalarını yurt içinde sürdürebilmeleri için destek vermektir.

“Rekabetçi Fiyatlandırma Altında Kapasite Tahsisi”

Gelir yönetimi, kapsamlı literatürü ile operasyon yönetimi alanında yaygın olarak çalışılmıştır. Bu zamana kadarki çalışmaların birçoğu gelir yönetiminin analitik tarafına odaklanmıştır. Buna karşın, bireylerin gerçekte gelir yönetimi kararlarını nasıl aldıklarına ilişkin çok az bilgi mevcuttur. Oteller ve hava yolu şirketleri gibi geleneksel gelir yönetimi kullanıcıları, daha iyi sonuçlar elde etmek için gelir yönetimi sistemlerini insan denetimiyle birleştirmektedirler. Öte yandan, restoran ve spa merkezleri gibi gelir yönetimi sistemlerini kullanmayıp, karar almada hala yöneticilere güvenen küçük çaplı firmalar da mevcuttur. Önerilen projenin amacı, insanları gelir yönetimi karar alma süreçlerine dahil ederek insan davranışının, rekabetçi dinamik fiyatlandırma kararlarına etkisi hakkında yeni bulgular sunmaktır.