Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 24, 2016

ÖzÜ Takımı, GLO-BUS BSI En İyi Strateji Turnuvası’nın Şampiyonu Oldu!


İşletme Fakültesi öğrencilerimiz Selim Çamlı, Yiğit Koçak, Cem Sarfati ve Mert Ata Yıldırım’dan oluşan “Jim Dandy” ekibi, dünya çapında düzenlenen GLO-BUS Best Strategy Invitational (BSI) adlı En İyi Strateji Turnuvası’nın şampiyonu oldu. 
 
BSI, dünyanın dört bir yanındaki yüksekokullar, fakülteler ve üniversitelerden Glo-Bus simülasyon oyununa katılarak yarışmış ve yarışma sonucunda, kurdukları Glo-Bus şirketleriyle en üstün performansı yakalamış olan katılımcıların özel olarak davet edildiği küresel bir turnuva.  Bu yıl Ağustos ayında, dünya çapında en yüksek puan almış 51 ekip arasında gerçekleştirilen yarışma toplam iki hafta sürdü.
(http://bsi.glo-bus.com/stats/BestStrategyInvitational.html?bsi=1411)
 
Yarışmaya ilk kez 2016 Bahar Döneminde İş Entegrasyonu dersinin (SEC402) bir parçası olarak  katılan ekip, o günlerde “ELMA” ismi ile yarışarak galibiyeti elde etmişti.  ELMA ekibi, aynı zamanda dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan 59 üniversiteden  1.189 ekip içerisinde- birinci sıraya yerleşen berabere kaldıkları diğer 35 ekiple birlikte- dünya birincisi olmayı başarmıştı. 
 
Yarışmaya katılım için ödenen kayıt ücretinden elde edilen bütün gelir ise, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF’e bağışlandı.