Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 21, 2016

Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Dil Eğitiminde Kalite akreditasyonu aldı.


Türkiye’deki en iyi Akademik İngilizce Programını oluşturma vizyonu ile yola çıkan Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kalitesi, uluslararası saygın bir akreditasyon kurumu olan EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) tarafından tescillendi.

Avrupa merkezli bir kuruluş olan EAQUALS, dünya çapında yabancı dil eğitiminin kalitesini artırmak için çok yönlü bir değerlendirme ile yabancı dil okullarına akreditasyon vermektedir. 1991 yılında kurulan EAQUALS, Avrupa Konseyi’ne dil öğretimi politikaları üzerine danışmanlık yapmakta, eğitim alanında öncü olan birçok uluslararası kuruluşla işbirlikleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca EAQUALS misyonuna uygun olarak müfredat, öğretmen eğitimi, ölçme ve değerlendirme, okul yönetimi gibi alanlarda uluslararası çapta eğitimler vermekte ve araştırmalar yürütmektedir. EAQUALS’ın birçok ülkeden 136 üyesi vardır.
Güncel teknoloji ve dünya çapında uygulanan dil öğretim yöntemlerini eksiksiz takip ederek öğrencilerine en iyi eğitimi sunmayı hedefleyen Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, nitelikli kadrosu ve kaliteli eğitim programları ile 2020 yılına kadar geçerli olmak üzere EAQUALS akreditasyonu almaya hak kazandı. Mayıs 2016’da EAQUALS’ın uzman değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu aşağıdaki alanlarda standartların üzerinde değerlendirilerek mükemmeliyet ile ödüllendirildi:
·         Yönetim ve Organizasyon
·         Akademik Kaynaklar
·         Eğitim ve Öğretim Ortamı
·         Hizmetler
·         Çalışan Profili ve Profesyonel Gelişim
·         Çalışma Koşulları
·         İç İletişim
·         Kurumsal İletişim

Bünyesinde barındırdığı üç programın (Hazırlık Programı, lisans öğrencilerine sunulan İngilizce Servis Dersleri, Modern Diller Programı) hepsi için EAQUALS akreditasyonu almaya hak kazanan Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza attı.