Eki 13, 2016

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç SBE 2016’da Davetli Konuşmacı Oldu

sbe16_gorsel.png

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç SBE  2016’da Davetli Konuşmacı

Makina Mühendisliği Bölüm Başkanımız ve EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi) Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç  2000 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Konferans Serisi  SBE  2016’da (Sustainable Built Environmental Conferences) davetli konuşmacı olarak yer aldı. 13-15 Ekim tarihlerinde  Swissotel’de gerçekleşen SBE’16 İstanbul konferansında düzenlenen 28 oturumun 5’inde, Üniversitemiz Enerji Çevre ve Ekonomi Merkezi’nden (EÇEM) 1 davetli ve 4 bilimsel olmak üzere, 5 konuşmacımız bulundu.

Bu seneki SBE Konferansları, küresel ölçekte 20 ayrı şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen Türkiye İstanbul ayağını “Smart Metropoles / Integrated Solutions for Sustainable and Smart Buildings & Cities” temasıyla İMSAD / Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği organize ediyor.

EÇEM ayrıca, SBE’16 İstanbul Konferansı kapsamında 14 Ekim Cuma günü saat 16.00’da gerçekleşti. “Sürdürülebilir Yapılı Çevreye Geçiş Sürecinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”nda da yer aldı.

Bununla birlikte Prof. Dr. M. Pınar Mengüç,   17-19 Ekim tarihlerinde Selanik’te gerçekleştirilecek SBE’16 toplantısına da “Materials for Radiative Cooling : A Review”  / Roxana Family, M.Pınar Mengüç
konulu bir bildiri ile katılacak.

Konular ve Konuşmacılar:

“Building Innovations: From Science to Comfort”, M.Pınar Mengüç (Davetli Konuşmacı)

“A Brief Discussion of Energy Certification Systems for Buildings” / Yasemin Somuncu, M. Pınar Mengüç

"Evaluation of Thermal Radiation and Conduction Transfer in Sustainable Building Materials" Roxana Family, Serdar Çelik, M. Pınar Mengüç

“Experimental Investigation of Thermal Comfort Performance of the Radiant Heating System: Comparison of Different Heating Surface Configurations” / Ruşen Can Acet, M. Pınar Mengüç

“The Effect of Air Circulation and Window Properties on User Thermal Comfort in a Classroom: A CFD Analysis” / Güven Fidan, M. Pınar Mengüç

Etkinlik programlarına http://www.sbeistanbul.com/programme/ , http://sbe16-thessaloniki.gr/ adreslerinden ulaşılabilir.