Mayıs 25, 2016

2016 Uluslararası Otomatik Pazarlık Yapan Akıllı Yazılımlar Yarışması’nın Galibiyiz!

20160518_130456.jpg

Bilgisayar Mühendisliği Lisans programı öğrencilerimiz Burak Atalay, Taha Doğan Güneş ve Bahadır Kırdan,Yard. Doç. Reyhan Aydoğan danışmanlığında katıldıkları Yedinci Uluslararası Otomatik Pazarlık Yapan Akıllı Yazılımlar Yarışması (ANAC 2016)’nın galibi oldu. Öğrencilerimiz yarışma kapsamında diğer akıllı yazılımlarla otomatik  pazarlık yapan akıllı bır yazılım tasarlayıp geliştirdi.  Adını ticaretin simgesi, Caduceus’tan alan ekibimiz, katılımcı 16 ekip arasından en yüksek puanı alan ekip oldu. Öğrencilerimizi başarılarından ötürü tebrik eder, akademik hayatlarında ve kariyerlerinde kendilerine başarılar dileriz.

Otomatik Pazarlık Yapan Akıllı Yazılımlar Yarışması Hakkında: ANAC Yarışması, her sene AAMAS konferansı ile işbirliği içinde düzenlenen uluslararası bir yarışma olup, otomatik pazarlık yapan akıllı yazılımlar üzerine çalışan araştırmacıları bir araya getirerek, birden fazla konu barındıran alanlarda pratik pazarlık stratejilerini değerlendirmek için eşsiz bir kıyaslama sunmayı hedeflemektedir. Önceki yarışmalar, kendi kendine çalışan (otonom) akıllı yazılımların tasarımı alanında yapay zeka üzerine yeni araştırma çalışmalarına start verilmesini sağlamış ve bu araştırmalar araştırma dünyasında geniş bir kitleye ulaşmıştır. Bu seneki yarışma ise akıllı enerji şebekelerinde çok taraflı pazarlık teması ile gerçekleşti.