Oca 17, 2017

Üniversitemiz GreenMetric 2016 Sıralaması’nda Vakıf Üniversiteleri Arasında Türkiye Üçüncüsü Oldu

Dünyanın en çevreci yükseköğretim kurumlarını Yapı ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atık, Su, Ulaşım ve Eğitim başlıklarına göre değerlendiren GreenMetric Dünya Üniversiteler Sürdürülebilirlik 2016 Sıralaması’nda Özyeğin Üniversitesi, Türkiye’den başvuran vakıf üniversiteleri arasında 3. oldu.

İlk kez 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından oluşturulan ‘GreenMetric Dünya Üniversiteler Sürdürülebilirlik Sıralaması’ öncelikle çevre, ekonomi ve eşitlik kavramlarına odaklanıyor ve dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açık bir platform.

Özyeğin Üniversitesi’ nin bu yıl ikinci kez başvurduğu platformun genel sıralamasında Türkiye’den başvuran 17 üniversite içinde Bülent Ecevit Üniversitesi birinci olurken, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı, Boğaziçi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’den sonra beşinci oldu.

Değerlendirme başlıklarına göre Türkiye’den katılan üniversiteler arasında Özyeğin Üniversitesi’nin sıralamalardaki yeri:

Water/Su” indikatörü sıralamasında tüm üniversiteler arasında Birinci;

“Education/Eğitim” indikatörüne göre özel/vakıf üniversiteleri arasında Birinci;

“Transportation/Ulaşım” indikatörüne göre özel/vakıf üniversiteleri arasında İkinci;

“Setting and Infrastructure/ Yapı ve Altyapı” indikatörüne göre özel/vakıf üniversiteleri arasında Üçüncü;

“Energy and Climate Change / Enerji ve İklim Değişikliği” indikatörüne göre özel/vakıf üniversiteleri arasında Üçüncü;

“Waste/Atık” indikatörüne göre özel/vakıf üniversiteleri arasında Dördüncü.

Dünya genelindeki sıralamaların detayına aşağıdaki linkten ulaşılabilir: