Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 28, 2013

VI. Necdet Eraslan Proje Yarışması 2013: Havacılık ve Uzayda Yenilikçi Tasarımlar

Bu yıl "Havacılık ve Uzayda Yenilikçi Tasarımlar" konu başlığıyla düzenlenecek Necdet ERASLAN proje yarışması 23 Kasım 2013 tarihinde İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi TAV Konferans Salonu (Maslak/İstanbul) 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. 

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Broşür için tıklayınız.

Projenin Amacı

Havacılık ve Uzay Teknolojileri konusunda araştırma-geliştirme ve yenilikçi tasarım yapan akademisyen, öğrenci ve amatör kişilerin araştırma ve geliştirme çalışmalarına destek vererek Türkiye‘de Havacılık ve Uzay Teknolojilerinin gelişimine katkıda bulunmaktır.

Projenin Kapsamı

Havacılık ve Uzay Teknolojileri konusunda akademisyen, öğrenci ve amatör kişilerce yapılan aşağıdaki konuları kapsar.

Aerodinamik Tasarım
Havacılık ve uzay çalışmalarında kullanılan araçların aerodinamik olarak geliştirilmesi: Uçak, zeplin, roket gibi araçların aerodinamik performanslarını arttırmaya yönelik çalışmalar.

İtki Sistemleri Tasarımı
Havacılık ve uzay çalışmalarında kullanılan araçların itki sistemlerinin geliştirilmesi: Turbofan, turbojet, roket gibi itki sistemlerinin verimini arttırıcı, çevreye olan zararlı kimyasal ve gürültü etkilerini azaltıcı çalışmalar.

Malzeme
Havacılık ve uzay araçlarında kullanılan malzemelerin geliştirilmesi ve kullanılması: Kompozit gibi yeterli mukavemeti sağlayan ve bunun yanında hafif ve maliyeti düşük malzemelere yönelik çalışmalar.

Uzay Araçları Tasarımı
Uzay gemisi, uydu ve uydu yerleştirme araçları gibi insanlı veya insansız uzay araçlarının geliştirilmesi, uzaya fırlatılması ve kullanılması.

Bu konularda hazırlanacak projelerde uygulanabilirlik, verimlilik, maliyet, yeni teknoloji, teknoloji geliştirme, çevreye duyarlılık konuları dikkate alınacaktır.

Ödüller

Birincilik Ödülü: 10.000 TL
İkincilik Ödülü: 6.000 TL
Üçüncülük Ödülü: 4.000 TL

Kimler Katılabilir?

Yarışma Bilim Kurulu‘nda yer alan firma temsilcileri ve firmaların çalışanları ile Makine Mühendisleri Odası çalışanları hariç herkese açıktır.

Önemli Tarihler

07 Haziran 2013 Proje özetlerinin gönderilmesi
31 Temmuz 2013 Sonucun proje sahiplerine bildirilmesi

İletişim

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Kadıköy İlçe Temsilciliği
Yenisahra Mah. Yavuz Selim Cad. No: 15 Kat:2 Ataşehir / İSTANBUL
Tel: 0216 470 74 32 GSM: 0530 517 43 15
E-posta: necdeteraslan@mmo.org.tr
Web: www.necdeteraslan.org