Ağu 29, 2013

Mollymawk Özel Yetenek Sınavı Ve Uçuş Oryantasyonu Duyurusu

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programına kayıt yaptıran öğrenciler, aşağıda bulunan tarihlerde Mollymawk Özel Yetenek Sınavlarına tabii tutulacaklardır. Pilot adaylarına uygulanacak Mollymawk Özel Yetenek Sınavı sonucunda öğrenciler, başarılı/başarısız olarak değerlendirilmeyecektir. Sınav sonuçları, öğrencilerin eğitim başarılarının arttırılmasına yönelik olup, öğrencilerin üniversite kaydını kesinlikle etkilemeyecektir. Mollymawk Özel Yetenek Sınav maliyetinin tamamı Özyeğin Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.

Sınav Bilgisi Tarih Yer
Özel Yetenek Sınavı 11-12 Eylül 09:00 Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Reşat Aytaç Oditoryumu
Uçuş Oryantasyonu 14-15 Eylül Hezarfen Havaalanı

Özel Yetenek Sınavı (11-12 Eylül 2013)

Özel Yetenek Sınavları iki aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Görsel-İşitsel Hafıza Sınavı (11 Eylül 2013- Mollymawk–Apptitude Test 1)

Görsel – İşitsel Hafıza Sınavı, adayların zaman baskısı altında, gösterilen objelerin resimlerini tanıma ve hafızada tutma yeteneğini ölçen Mollymawk – Apptitude Test kullanılarak yapılan bir sınavdır. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde sınıf ortamında yapılacaktır.

1. Aşama: El-Göz Koordinasyon Sınavı (12 Eylül 2013-Mollymawk–Apptitude Test 2)

El-Göz Koordinasyon Sınavı, adayların zaman baskısı altında, gösterilen objelerin görüntüsünü ve farklı sesleri aynı anda takip etme yeteneğini ölçen Mollymawk – Apptitude Test kullanılarak yapılan bir sınavdır. Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsünde bilgisayar odasında yapılacaktır.

Uçuş Oryantasyonu (14-15 Eylül 2013)

Uçuş Oryantasyonu, her aday için öğretmen pilot nezaretinde uygulanan 35-40 dakikalık uçuşu kapsamaktadır. Uçuşun amacı, adayların uçuş öğretmenleri ile tanışmalarını, uçacakları uçaklar ve havaalanı ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve uçuş başarısını etkileyecek fizyolojik veya psikolojik bir engelinin olup olmadığını açığa çıkarmaktır. Söz konusu uçuş, AYJET Uçuş Okulu desteği ile Hezarfen Havaalanında yapılacaktır.

Meltem Mercandağ
Özyeğin Üniversitesi