Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 22, 2013

Oryantasyon Uçuşu 22 Eylül’de Hezarfen’de Yapıldı

Sivil Havacılık Yüksekokulumuz, 11-12 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlediği, tüm dünyada geçerliliği kabul edilmiş, hali hazırda Sun Express’in de pilot seçiminde kullandığı bir sınav olan MollyMawk Görsel-İşitsel Hafıza Sınavı ile programa yerleşen pilot adaylarının durumunu analiz etti. Düzenlenen sınav ile pilot adaylarının dikkat yetenekleri, görsel, işitsel hafızaları, el-göz koordinasyon becerileri ve kişilik özelliklerinin ölçülmesi amaçlandı.

pilotlar-husnu-ozyegin-(1).jpgPrograma yerleşen öğrencilerin uçuşa yatkınlıklarının ölçülmesinin yanı sıra, uçuş başarılarını etkileyecek olumsuz durum ya da durumlarının, fizyolojik ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabilecek uçuş korkusunun, yönetilemeyecek seviyedeki stres seviyesinin, aşırı heyecanlanmadan kaynaklanan iletişim bozukluklarının ve tedavi edilemez seviyedeki bulantı durumlarının olup olmadığının açığa çıkarılması amacıyla, üniversitemiz ve eğitim paydaşımız Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) tarafından 22 Eylül 2013 tarihinde Hezarfen Havaalanı’nda programa yerleşen tüm pilot öğrenciler için oryantasyon uçuşu düzenlendi. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü Özyeğin, Ayjet Uçuş Okulu’na bağlı eğitim uçaklarıyla eğitmen pilotlar eşliğinde uçan Özyeğin Üniversitesi’nin pilot adayı öğrencilerine süpriz yaparak ilk uçuş deneyimlerine ortak oldu. Öğrencilerle sohbet eden Özyeğin, öğrencilere pilotluk mesleğinin Türkiye’de ve dünyada aranılan bir meslek olduğunu belirtti.


Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürümüz Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal konuyla ilgili olarak, “Pilotluk mesleği bazı özel yetenekler gerektirdiği için bu programa ‘özel yetenek sınavı’ ile öğrenci almanın doğru olduğunu düşünüyoruz.  Ancak YÖK’ün merkezi yerleştirme ile öğrenci alınması  kararı nedeni ile yetenekleri doğrultusunda seçemediğimiz öğrencilerimizin  eksik yönlerini saptayarak eğitimlerini bireysel olarak planlamak ve pilot eğitim programlarında başarılı olmalarını sağlamak amacı ile  bu yetenek ve uçuş testlerini uyguladık” şeklinde konuştu.

Ozyegin-Pilot-Egitimi-Lisans-Ogrencimiz-Ucusa-Gidiyor_2.JPG Ozyegin-Pilot-Egitimi-Ucaklar--Ogrenci-ve-Egitmenleriyle-Kalk-sa-Haz-r.JPG Ozyegin-Pilot-Egitimi-Lisans-Ogrencimiz-Ucusa-Gidiyor.JPG
Ozyegin-Pilot-Egitim-Ogrencisi_Ucustan-Once.JPG Ozyegin-Pilot-Egitimi-Ogrencileri-Ucus-Oncesi-Egitimde-1.JPG Ozyegin-Pilot-Egitimi-Ogrencileri-Ucus-Oncesi-Egitimde-2.JPG
Bu yetenek ve uçuş deneyimi ile ÖzÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programı’na yerleşen öğrencilerin uçuş aşamasına gelmeden, uçuşa yatkınlıklarının ve uçuş yeteneklerinin tespit edilmesi; eğitimleri esnasında becerilerinin hangi yönde geliştirilmesi gerektiğinin belirlenmesi; uçuş hocalarının eğitimlerini öğrenci kişilik ve becerilerine göre planlamaları ve dolayısı ile sektöre en iyi pilotların yetiştirilmesi amaçlanıyor.