Mayıs 23, 2014

Pilot Adaylarımız İlk Yalnız Uçuşlarını Gerçekleştirdi

shyo-beste-fofto.jpg

Pilot Eğitimi Lisans Programı
2013-2014 öğretim yılında PPL eğitimlerine başlayan ikinci sınıf öğrencilerimiz Mehmet Sakacı, Emre Yanarsönmez, Özgü Tekoğlu, İsmail Gökay Sert, Ahmet Can Cura, Berk Eker ve Mücahit Bahadır Akgün, yıl boyu aldıkları teorik, teknik ve uygulamalı uçuş eğitimleri tamamlayarak ilk yalnız uçuşlarını gerçekleştirdi. Simulatörde ve eğitim uçaklarında eğitmenleri eşliğinde yaptıkları çok sayıda uçuşun ardından ilk kez tek başlarına kokpite geçen öğrencilerimiz, 22 Mayıs Perşembe günü AYJET Uçuş Okulu Hezarfen Havaalanı’ nda düzenlenen törenle “fularları” nı taktı.

IMG_1225.jpg

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, aynı gün AYJET Uçuş Okulu Hezarfen Havaalanı’na yaptığı ziyaretin ardından törene katılarak tüm öğrencileri tebrik etti.  Prof. Dr. Gençtürk, havaalanındaki tüm birimleri Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Hatice Küçükönal, Baş Yer Dersi Öğretmeni M. Bülent Aksum, AYJET Yöneticileri, Uçuş Öğretmenleri ve öğrencilerimiz eşliğinde gezerek, eğitimler hakkında bilgi aldı.

Başarılı bir eğitim yılının ardından attıkları bu önemli adım için tüm pilot adaylarımızı kutluyoruz.