Haz 27, 2015

ÖzÜ’nün Ortağı Olduğu TÜBİTAK 1003 Projesine 600 Bin TL Destek

Hayatımızın önemli bir parçası haline gelmeye başlayan Elektrikli Taşıtlar'ın kullanımını çoğaltmak için bir akü dolumu ile gidilebilen mesafeyi arttırmak, bunun için taşıtın kontrol bilgisayarında akıllı enerji yönetimi yordamlarının koşmasını sağlamak amacıyla Mühendislik Fakültemizin başlattığı proje, TÜBİTAK’tan 600 bin TL Destek aldı. Elektrikli Araçlar için Topografik Öngörüye Dayalı Enerji Yönetimi” başlıklı proje kapsamında, Mühendislik Fakültesi öğretim üyemiz Doç. Dr. H. Fatih Uğurdağ, Hexagon Studio takım lideri ve aynı zamanda Özyeğin Üniversitesi doktora öğrencisi M. Ali Gözüküçük ve Arbon Yöneticisi Prof. Dr. Hakan Temeltaş liderliğindeki ekip, GPS ve harita bilgilerini kullanan öngörüye dayalı akıllı enerji kontrol yordamları geliştirecek, gerçekleyecek ve test edecek.