Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 27, 2015

Özyeğin Üniversitesi ve Doğuş Grubu altında Yeme-İçme sektöründe faaliyet gösteren d.ream’den sektö

Özyeğin Üniversitesi ve Doğuş Grubu altında Yeme-İçme sektöründe faaliyet gösteren d.ream’den sektörel işbirliği
 
Özyeğin Üniversitesi ve d.ream,  sektöre yönelik bilimsel ve akademik bir zemin oluşturmak amacıyla, “Yeme-İçme Sektöründe Yetenek Gelişimi” işbirliğine imza atıyor. 
İşbirliği kapsamında Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ve mezunları, d.ream’de öncelikli staj ve çalışma imkanına sahip olacak.  d.ream çalışanlarına ise Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı bilimler Yüksek okulu tarafından, kişisel ve mesleki anlamda gelişimleri için farklı eğitim programları sunulacak. Programlar, Özyeğin Üniversitesi bünyesinde yer alan farklı Lisans, Lisansüstü ve Sertifika programlarını içerecek. d.ream yöneticileri için idari modülleri kapsayan programların yanısıra, yeme-içme sektörü çalışanları için de Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Otel Yöneticiliği & Gastronomi, Le Cordon Bleu Mutfak Sanatları ve d.ream bünyesindeki Akademi ile Profesyonel Sertifika Eğitimleri sunulacak.  
Özyeğin Üniversitesi ve d.ream’in ortak yaptıkları açıklamada, bu işbirliği ile sektöre büyük katkılar sağlayacaklarını ifade etti.
Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizde hızla gelişen yeme-içme ve turizm/otelcilik sektörüne yönelik atılan akademik adımlar, hizmet kalitesini artırıyor, sektörün gelişmesini destekliyor.  Biz de Özyeğin Üniversitesi olarak sektörlerle iç içe vizyonumuz kapsamında, öğrencilerimizi bir yandan akademik anlamda donatıp diğer yandan da iş hayatına hazırlamayı hedefliyoruz. Gerek öğrencilerimize sağladığımız staj ve iş imkanları, gerekse işbirliği yaptığımız d.ream’e sunduğumuz akademik programlarla sektör dinamiklerini sağlamlaştırıyoruz. Yeme-içme sektöründe uluslararası alanda da başarılara imza atmış bünyesinde Kitchenette, Mezzaluna, Günaydın, Nusret, Ulus 29 gibi tanınmış markaları barındıran öncü kuruluş d.ream ile kurduğumuz bu işbirliğinin Özyeğin Üniversitesi öğrencilerine büyük kariyer fırsatları sunacağına inanıyorum. Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e Üniversitemize sağladığı bu imkanlardan dolayı öğrencilerimiz adına müteşekkirim" dedi.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise, "Türkiye’de yeni sektörlerin gelişimi ancak gençliğe yatırım ile mümkün. Doğuş Grubu olarak her sektörde üniversiteler ile işbirliğine özen gösteriyor pratik bilgi ile akademik derinliği iç içe koyarak gençlerimize, bilgi ve becerileri arttırma imkanı sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin akademik bilgiyi, sektör tecrübesi ile yan yana koyabilmeleri için en fazla ihtiyacı olan iki unsur; fırsat ve destek. Özyeğin Üniversitesi ile olan işbirliğimiz yeme içme ve turizm/ otelcilik alanlarında bu yaklaşım ile tasarlandı. Hüsnü Özyeğin ve Özyeğin Üniversitesi ile yaptığımız bu kurgu dünya ölçeğinde gençlerin yetişmesinde önemli bir rol oynayacaktır" dedi.
d.ream hakkında
Doğuş Holding bünyesinde, 2012 yılında kurulan d.ream farklı zevklere ve damak tatlarına hitap eden, sosyal hayatın merkezinde konumlandırılmış mekanlarla müşterilerine eşsiz deneyimler yaşatmayı hedefliyor. 2012’den bugün hızla büyüyen d.ream bünyesinde, 58 marka 148 işletme bulunuyor. d.ream çatısı altında bulunan restoranlar Türk ve dünya mutfaklarından özenle seçilen menüleri Türk insanının beğenisine sunarken, yeni kavramlar, mekanlar ve etkinlikler geliştirerek yeme-içme ve eğlence sektörünü kurumsal yönetim anlayışı ile şekillendiriyor.