Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Kas 24, 2015

3D Print Meet-Up


2018 yılında 3D printer pazarının 13,4 milyar dolar olacağı söyleniyor. 5 yıl içinde yalnızca 3D printerla endüstriyel üretim yapan mikrofabrikalar kurulacak.Local Motors'un 3D printer ile üretilmiş arabası 2016'da yollarda olacak. Gartner'a göre 2 yıl içinde 3D printer ile üretilmiş diz ve kalça protezi yaygınlaşacak, 5-10 yıl içinde ise yedek organ üretilip, kullanılacak....

Bu örnekleri çok sayıda ve çeşitli sektörler için sıralamak mümkün. Bu ayki Girişim Fabrikası "Girişimci Buluşmaları"nda enine boyuna bu konuyu, uzmanlarından dinleyeceğiz.

Etkinlik tüm girişimcilere açık olup dili Türkçe'dir. Kayıt için tıklayınız: 

Yer: Girişim Fabrikası - Eski Büyükdere Cad. Sanayi Mah.  Tacirler İş Merkezi No:61 . Istanbul, Kağıthane

Gündem:

  • Giriş – GF ve Maker Studio Projesinin Tanıtılması – Erdem İnanç (Maker Studio)
  • Konuşmacıların Tanıtılması - Erdem İnanç (Maker Studio)
  • Yeni Bir İş Modeli İhtiyacı - Erdem İnanç (Maker Studio)
  • 3D Printer Efsaneleri ve Gerçekleri – Ahmet Alpat (Katıhal)
  • Endüstriyel Tasarımcı ile Donanım Geliştiricinin Bir Arada Çalışması – Tahsin Demir (Fablab İstanbul)
  • 3D Printerların Kullanım Alanları – Tahsin Demir (Fablab İstanbul)
  • 3D Printer için Modelleme/ Model Tamir / Dilimleme Programları – Can Danagöz (Başka Boyut)
  • 3D Printer Nasıl Çalışır, Nasıl Kullanılır? (Zaxe Üzerinden) – Baki Gezgen (Zaxe)
  • Kapanış – Değerlendirme – 3D Printing Studio in Maker Studio – Erdem İnanç (Maker Studio)
  • Networking

Konuşmacılar Hakkında:

Tahsin Demir - Fablab İstanbul Koordinatör
2010 yılında Kadir Has Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünden mezun oldu. 2012’de akademik çalışmalarına başladı. Çeşitli firmalarda endüstriyel ürün tasarımcısı olarak özellikle de konsept geliştirme alanında CAD  Designer ve Rapid prototyping specialist olarak çalıştı. MSGSÜ Sayısal Tasarım araştırma Laboratuvarında yüksek lisans öğrencisi-araştırmacısı olarak çalıştıktan sonra  Dijital prototipleme ve modelleme, bilgisayar destekli tasarım ve üretim konularında dersler ve seminerler veriyor. Demir, yeni teknoloji ve üretim teknikleri, 3d baskı teknolojileri ve kullanım alanları, bilgisayar destekli tasarım ve yaratıcı süreçlerde kullanımı üzerine birikim ve deneyimlerini 2015 yılının başından beri kadir Has Üniversitesi Fablab İstanbul’da Proje Koordinatörü olarak paylaşıyor.

Ahmet Alpat - Katıhal Arge Kurucu
Sistem donanım ve yazılım tasarımı yaparak atıldığı iş hayatına, sanayinin ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirerek devam etmiştir. Bu esnada elektronik kartlar sık sık için kutu ihtiyaçları doğmuştur. Bu ihtiyaç kendisini 3D Yazıcı üreten bir şirket kurmasının yolunu açmıştı. Halen 3D Yazıcı üreticisi Katı Hal Arge A.Ş'de yöneticilik yapmaktadır. Sanayide kullanılan çok sayıda ürünü bulunmaktadır.

Erdem İnanç - Maker Studio Koordinatör
Donanım geliştirme hızlandırma programı yönetiyor. 3D Printer ve malzemeleri ilgilendiği konuların başında geliyor.

Serhat Özperçin-Zaxe Kuruu ortak:
Endüstriyel Tasarım Mezunu. 7 ay silikon vadisinde UX araştırmacısı ve 2 yıl kadar Türkiye'de pazarlama ve kullanıcı deneyimi üzerine çalıştı. Son 1 senedir Baki Gezgen ve Can Geliş'le beraber Zaxe'de çalışıyor.

Baki Gezgen - Zaxe Kuruu ortak:
Moleküler Biyoloji ve Genetik Mezunu, Texas MD Anderson Kanser Araştırma Merkezinde 6 ay, Boğaziçi Üniversitesi'nde 9 ay kadar bioprinter ve kanser araştırmaları üzerine çalıştı. 2013'de masaüstü 3d yazıcı sektörüne girdi.

Can Danagöz - Başka Boyut Kurucu Ortak
Resmi kayıtlara göre makine mühendisi, yüksek lisans öğrencisiyim. Çocukluğumda Lego ile başlayan amatör 'Maker'lık maceram 3 boyutlu yazıcılarla profesyonel olarak devam ediyor. 4.5 yıldır mekanik tasarım ve katmanlı üretim yöntemleri üzerine çalışıyorum ve yine 3 boyutlu yazıcı teknolojileri üzerine kurulmuş Başka Boyut firmasının kurucu ortağıyım.