Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

17.02.2017

İşveren, Mezun ve Akademisyen Gözüyle İngilizce, Mesleki Beceri ve İstihdam

Özyeğin Üniversitesi
Orman Sk
Nişantepe Mahallesi, Çekmeköy, İstanbul 34794

british-council.png

Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi
British Council ve Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle
Kampüsümüzde Değerlendirilecek

British Council, Kasım 2015’te yayımladığı Yükseköğretim kurumlarındaki İngilizce Eğitimi Raporu’nun ardından düzenlediği sempozyum serisinin kapanışını Özyeğin Üniversitesi ile birlikte yapıyor. 17 Şubat 2017 tarihinde Çekmeköy Kampüsünde düzenlenecek ve açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yapacağı konferansta “İşveren, mezun ve akademisyen gözüyle İngilizce, mesleki beceri ve istihdam” konusu kapsamında, yükseköğretimde dil eğitimine ilişkin iş dünyasının tespit ettiği sorunlar ve ihtiyaçlar masaya yatırılacak.

Üniversite rektörleri ve öğretim üyelerini, iş dünyasının temsilcileriyle bir araya getirecek ve bir tam gün sürecek etkinlik, sektörden profesyoneller, akademisyenler ve mezunlardan oluşan önemli paydaşları bir araya getirerek, Türkiye'de Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi ile ilgili tespit ve tavsiyelerin konuşulabileceği bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

Türkiye'deki Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi başlıklı rapor 25 Kasım 2015 British Council tarafından yayımlandı. On beş ilde 38 üniversite ile gerçekleştirilen bu araştırma, Türkiye'de bugüne kadar yapılmış en kapsamlı çalışmalardan biri olma özelliğini taşıyor. 400’ü aşkın öğretmen ve 4.300 öğrenciyle gerçekleştirilen anketler, gözlemci olarak katılım sağlanan 65 ders, odak grubunda yer alan 350'den fazla öğretmen ve 72'den fazla üst düzey yöneticiyle yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanan rapor, birçok soru yöneltmekte ve Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarındaki İngilizce öğretmenleri ile İngilizce öğrenenlerin karşılaştıkları zorlukları incelemektedir.

Rapora aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.britishcouncil.org.tr/en/teach/elt-publications/he-research

British Council, yükseköğretimdeki mevcut İngilizce durumunun nasıl iyileştirileceğine ilişkin tavsiyeleri görüşmek üzere Türkiye'nin üç büyük şehrindeki çeşitli paydaşlar ile üç önemli etkinlik düzenledi.

British Council, İngilizce Eğitimin uygulanmasındaki bazı engellerin nasıl aşılabileceği konusunda destek ve rehberlik sunması için rektörler ve Yabancı Dil Okulu Müdürleri tarafından üniversitelere davet edildi.

British Council, Kasım 2015'te, Ankara'daki etkinliği, Yükseköğretim Kurumu temsilcilerinin katılımıyla başlattı. Raporun ana tavsiyelerinin sunulduğu ve Yükseköğretimde İngilizce eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik panellerin düzenlendiği etkinliğe katılanlar arasında, YÖK Başkanı, rektörler, yabancı dil okulu yöneticileri, uluslararası ajanslar ve Birleşik Krallık yayınevleri yer aldı.

Şubat 2016'da İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 450'den fazla katılımcının yer aldığı ikinci bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, rektörlerin mevcut sistemdeki zorlukların üstesinden nasıl gelineceği konusundaki görüşlerini paylaşmaları için bir fırsat olurken, öğretmen ve öğrenciler de Yükseköğretimdeki Yabancı Dil politikaları açısından karşılaştıkları zorluklarla ilgili görüşlerini dile getirme şansını yakaladı.

Mayıs 2016'da Ege Üniversitesi'nde raporun öğretmen ve öğrenciler üzerindeki etkilerini ele alan üçüncü bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, Yükseköğretimde İngilizce (EMI) ve bu alanda görevli öğretim görevlilerini etkileyen yeni düzenlemelerin sonuçlarına odaklanıldı.

17 Şubat 2017’de Özyeğin Üniversitesi’nde tüm paydaşların bir araya getirileceği son etkinlikte, dijital bir anket aracılığıyla işverenlerin ve sektörün, Yükseköğretim sektörünü mezunların istihdam edilebilirlik becerilerini arttırması için nasıl bilgilendirebileceğini ve Yükseköğretimde kullanılan İngilizce müfredatının nasıl geliştirilebileceğini ayrıntılarıyla anlatan bir dizi tavsiye üretilerek YÖK, üniversiteler, TÜSİAD ve ilgili diğer paydaşlara sunulması hedefleniyor.


bc.png