Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 15, 2016

Özyeğin Üniversitesi Uluslararası Eğitim Standartlarını Belgeledi



Fakülte ve yüksekokulları bünyesinde akreditasyon çalışmalarını yürüten Özyeğin Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi’nde 4 lisans programı, Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde 1 lisans programı, Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesindeki Hazırlık Programı, Lisans İngilizce programları ve Modern Diller Programı akredite oldu.
 
İşletme Fakültesi bünyesindeki 6 lisans programı ve İşletme Enstitüsündeki 5 program ve Fen Bilimleri Enstitüsündeki 2 program için ise başvuru süreci devam ediyor.
 
 
                                                            2016 İÇİNDE AKREDİTE OLAN BÖLÜMLER
 
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
 
Mühendislik Fakültesinde yer alan Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programları Mühendislik Lisans Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 01.05.2016 tarihi itibariyle ve bir seferde verilen maksimum süreyle akredite edildi. MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağının (ENAEE - European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesi ve International Engineering Alliance (IEA) şemsiyesi altındaki çok taraflı akreditasyon tanıma anlaşması olan Washington Accord’un tam üyesidir. MÜDEK akreditasyonu sayesinde lisans programları EUR-ACE Bachelor Etiketi almaya hak kazandı. İnşaat Mühendisliği lisans programı için MÜDEK başvurusunun 2018 yılında yapılması planlanmaktadır.
 
MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği):
MÜDEK’in amacı, 2003 yılından itibaren farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. 2004 yılından itibaren 34 üniversitemizin mühendislik fakültelerinden çeşitli programlar akredite olmuştur.
 
SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
Psikoloji Bölümü Türk Psikologları Derneği tarafından Mayıs 2016’dan Mayıs 2023’e kadar akredite edildi.
 
TPD (Türk Psikologlar Derneği):
Ülkemizde psikoloji eğitiminin gelişmesi için çalışmalar yürüten ve bu kapsamda hem ulusal (YÖK akreditasyon yetkisi) hem de uluslararası (EuroPsy Avrupa Psikoloji Sertifikası) düzeyde yetki sahibi olan Türk Psikologlar Derneği 2013’de YÖK tarafından Psikoloji bölümlerini akredite etmeye yetkilendirilmiştir. 7 Üniversitemizin psikoloji bölümü akredite olmuştur. 
 
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Dil Eğitiminde Kalite akreditasyonu aldı. Türkiye’deki en iyi Akademik İngilizce Programını oluşturma vizyonu ile yola çıkan Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kalitesi, uluslararası saygın bir akreditasyon kurumu olan EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) tarafından tescillendi.
Bünyesinde barındırdığı üç programın (Hazırlık Programı, lisans öğrencilerine sunulan Lisans İngilizce programı (İngilizce  Servis Dersleri,) Modern Diller Programı) hepsi için EAQUALS akreditasyonu almaya hak kazanan Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, bu anlamda Türkiye’de bir ilke imza attı.

EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services):
Avrupa Dil Eğitimi Kalite Denetim Konseyi Avrupa’da yabancı dil eğitim ve öğretim alanında eğitimin kalitesini belgeleyen en önemli kuruluştur. EAQUALS, dünya çapında yabancı dil eğitiminin kalitesini artırmak için çok yönlü bir değerlendirme ile yabancı dil okullarına akreditasyon vermektedir. 1991 yılında kurulan EAQUALS, Avrupa Konseyi’ne dil öğretimi politikaları üzerine danışmanlık yapmakta, eğitim alanında öncü olan birçok uluslararası kuruluşla işbirlikleri gerçekleştirmektedir. Ayrıca EAQUALS misyonuna uygun olarak müfredat, öğretmen eğitimi, ölçme ve değerlendirme, okul yönetimi gibi alanlarda uluslararası çapta eğitimler vermekte ve araştırmalar yürütmektedir.  EAQUALS’ın birçok ülkeden 136 üyesi vardır.