Mayıs 20, 2016

Prof. Dr. Murat Uysal’a IEEE ICC 2016 En İyi Makale Ödülü!

ICC-banner.jpg

Prof. Dr. Murat Uysal’a IEEE ICC 2016 En İyi Makale Ödülü!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Murat Uysal, IEEE’nin haberleşme alanındaki en prestili konferansı olarak kabul edilen  International Conference on Communications (ICC)’de En İyi Makale Ödülü almaya hak kazandı. Bu ödüle “Çok Girişli - Çok Çıkışlı Görünür Işıkla Haberleşme Sistemleri İçin Genelleştirilmiş LED İndis OFDM Modülasyonu” (Generalized LED Index Modulation Optical OFDM for MIMO Visible Light Communications Systems) başlıklı makalesi ile layık görüldü. Prof. Dr. Murat Uysal sözkonusu makaleyi İTÜ’den Ertuğrul Başar, Kadir Has Üniversitesi’nden Erdal Panayırcı ve Edinburg Üniversitesi’nden Harald Haas ile ortaklaşa kaleme aldı.

ICC En İyi Makale ödülü sahipleri, saygın araştırmacılardan oluşan bağımsız bir seçim komitesi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda belirlendi. Prof. Dr. Murat Uysal’a ödülü 24 Mayıs’ta Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek törenle takdim edilecek.