Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 21, 2015

Özyeğin Üniversitesi Harvard Tasarım Okulu Dekanı Mohsen Mostafavi’ yi Ağırladı

Özyeğin Üniversitesi İstanbul Tasarım Enstitüsü (ÖzÜ / İID), Harvard Üniversitesi Graduate School of Design Dekanı Prof. Mohsen Mostafavi’ yi düzenlenen yuvarlak masa toplantısı ile ağırladı.
Dekan Mohsen Mostafavi, Harvard Dekanı olmadan önce Cornell Üniversitesi Mimarlık, Sanat ve Planlama Okulu’ nda ve Londra’ daki önemli mimarlık okulu Architectural Association (AA)’ da Dekan olarak görev yaptı. Architectural Association Mimarlık mezunu olan Dekan Mostafavi, Harvard Graduate School of Design’ ın yanı sıra, University of Pennsylvania, University of Cambridge ve Frankfurt Academy of Fine Arts da dersler veriyor.
 
Pek çok mimarlık ödülünün jürisinde yürütme kurullarında görev alan Dekan Mostafavi’ nin çok önemli mimarlık dergilerinde yayımlan mimari tasarım çalışmaları bulunuyor. Dekan Mostafavi ayrıca, çok sayıda kitabın yazarlığını yapmış ve kitapları ile ödüller kazanmıştır.
 
Kentsel Tasarım ve Kentleşme Konusu Uluslararası Düzeyde Masaya Yatırıldı
 
İstanbul’ daki mimarlık fakültesi dekanları, tanınmış mimarlar, mimarlık ve tasarım medyasının temsilcileri, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin davet edildiği yuvarlak masa toplantısınınaçılış konuşmalarını Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ile Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk yaptı. Açılış konuşmalarından sonra Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu’nun konuşmasını yaptığı toplantının moderatörlüğünü ise, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Suha Özkan yaptı.