Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 09, 2016

Üniversitemiz “Küresel Üniversite Liderleri Forumu” raporunda yer alan ilk Türk Üniversitesi oldu

Uluslararası örnek vaka çalışmaları yıllık raporunda Özyeğin Üniversitesi, University of Oxford, Harvard University, Princeton University, Yale University, University of California-Berkeley, University of British Columbia, Technical University of Denmark, Hong Kong University of Science and Technology gibi dünyanın saygın üniversiteleri ile birlikte yer aldı.
 
Davos'ta gerçekleşen 2016 Dünya Ekonomik Forumu (DEF) görüşmelerinde, Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN) ile DEF'in akademik platformu olan Küresel Üniversite Liderleri Forumu, dünyanın lider üniversiteleri tarafından sunulan ve ‘sürdürülebilir üniversite’ alanında örnek teşkil eden vaka çalışmalarını paylaştı. 
Özyeğin Üniversitesi, üniversitelerin kurumsal ortaklarla işbirliği halinde sürdürülebilirlik becerilerini nasıl geliştirdikleri ve kapasitelerini nasıl arttırdıklarını ele alan “Kapasite Arttırımı” ve ”En İyi Uygulamalar için İnovasyon” konulu seçili vaka çalışmaları ile kabul edilen 19 üniversiteden biri oldu. Bu üniversiteler arasında University of Oxford, Harvard University, Princeton University, Yale University, University of California-Berkeley, University of British Columbia, Technical University of Denmark, Hong Kong University of Science and Technology gibi dünyanın saygın üniversiteleri yer aldı.
Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN), sürdürülebilirliği kampüs operasyonları, eğitim-öğretim ve araştırma ile bütünleştirmek için el ele vermiş 20'yi aşkın ülkeyi ve 80 üyeyi temsil eden, dünyanın lider üniversiteler ve yüksekokullarından oluşuyor.

Raporun detayına http://www.international-sustainable-campus-network.org/news/415-demonstrating-sustainable-development-in-higher-education linkinden ulaşılabilir.

Detaylı Basın Bülteni için tıklayınız