Eki 13, 2014

Prof. Dr. Alpay Er World Design Organization Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi

Üniversitemiz Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Alpay Er, 17-18 Ekim 2015 tarihlerinde Güney Kore'nin Gwangju kentinde gerçekleşen, isim ve vizyonunun da güncellendiği 29. Genel Kurulu’nda World Design Organization (WDO)'ın Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Eski ismiyle International Council of Societies of Industrial Design (Icsid), yeni ismiyle World Design Organization (WDO/Icsid), endüstriyel tasarım disiplinini küresel düzeyde temsil eden sivil toplum örgütü. 1957’de kurulan WDO/Icsid, 50’den fazla ülkeden kurumsal üyeyi temsil eden, tasarım disiplininin uluslararası platformdaki ortak sesidir.

Profesör Alpay Er, 2011-2013 döneminde de WDO/Icsid Yönetim Kurulu’nda Türkiye'den seçilen ilk üye olarak görev yaptı.  World Design Organization (WDO/Icsid) 'a Özyeğin Üniversitesi dışında Türkiye'den üye olan diğer kurumlar arasında Arçelik, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK), İTÜ, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Kale Seramik, ODTÜ, Vestel Elektronik, Vitra ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) de bulunuyor.

www.icsid.org