Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 13, 2014

ASME Avrupa ve Kuzey Asya Bölgesi’nin Yeni Öğrenci Başkanı Öğrencimiz Mehmet Can Yıldırım Oldu

Makina Mühendisliği Öğrencimiz Mehmet Can Yıldırım, ASME (American Society of Mechanical Engineers) yönetimi tarafından Avrupa ve Kuzey Asya Bölgesi’nin Öğrenci Başkanı seçildi. Bu yıl Üniversitemizde ilk kez düzenlenen SPDC Konferansı’nda da görev alan Mehmet Can, şimdiye kadar Başkanlık görevine Türkiye'den seçilen ilk öğrenci oldu.

Mehmet Can bu yeni görev kapsamında, ASME öğrenci kollarının Avrupa ve Kuzey Asya'da daha güçlü bir yere gelmesini sağlamak hedefiyle çalışmalar yürütecek. Aynı şekilde bu bölgedeki bütün kolların ASME katındaki sözcüsü olma görevini de üstleniyor olacak.

ASME’de Başkanlık seçim süreci nasıl gerçekleşiyor?

ASME her yıl Mart ayında bir önceki yılda rol alan ASME öğrenci kollarına çağrıda bulunuyor ve öğrenci kolunun bulunduğu bölgedeki öğrenci ve öğrenci kollarını temsil etmek üzere, bir öğrenciyi başkanlık için aday göstermelerini istiyor.

Öğrenci kolları tarafından aday gösterilen öğrencilerden CV, transcript gibi belgelerin yanı sıra, neden bu göreve uygun olduklarına dair birer yazı isteniyor. İlerleyen süreçte yine aday öğrencilerden eğer seçilirlerse çalışma programlarının ne olacağı konusunda bir konuşma videosu talep ediliyor. Ayrıca gerek duyulduğu takdirde Öğrenci Kolu'nun Danışmanından, Bölüm Başkanı’ndan ve ASME'nin yine o ülkedeki en üst düzey temsilcilerinden, aday öğrenci hakkında görüş bildirmesi isteniyor. Öğrencinin Makina Mühendisliğine ilgisi, ASME'ye olan önceki yıllardaki katkısı, o yıl için hazırladığı program vb. kriterler de seçimde önemli rol oynuyor.

Tüm kriterleri karşılayarak bu göreve seçilen öğrencimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.