Tem 22, 2015

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Soytaş’ın Makalesi ‘The Atlantic’ de

İşletme Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Soytaş’ın St. Louis FED ’de bu yaz tamamlanan makalesine Amerika’daki popüler yayınlardan biri olan, “The Atlantic” Dergisi’nde yer verildi.

Washington University in St. Louis’den  George-Levi Gayle ve Limor Golan ile Özyeğin Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet A. Soytaş’ın birlikte çalıştıkları makalede, ebeveynler ile çocukları arasındaki kazanç paralelliğinde en büyük rolü oynayan faktörler inceleniyor. Çalışmada  iki ebeveynli haneler ile bu hanelerin iş piyasasına katkıları, eğitimleri, çocuk sayıları, eş seçimleri ve iş bölümleri analiz ediliyor.
Ebeveynler ile çocukları arasında gelir paralelliği olması durumunun ekonomik hareketlilik üzerinde yarattığı etkiler masaya yatırılıyor.

Makaleye aşağıdaki linkten ulaşılabilir: