Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Mar 02, 2020 - Apr 01, 2020

CEEE / EÇEM - Bülten | Ocak-Şubat 2020

EÇEM’in “NEXT-GEN” Projesi Hindistan’da ACEEU’dan Onursal Mansiyon Ödülü Aldı

Yüksek öğretim kurumlarını girişimcilik ve topluma katkıları bakımında akredite etmek amacı ile kurulan ACEEU (Girişimci ve Toplum ile Bütünleşen Üniversiteler Akreditasyon Konseyi), üniversitelerin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları katkılarını ödüllendirmek için başlattığı Asya-Pasifik Triple-E Ödülleri’nde Yılın Toplumsal Katılım Girişimi Kategorisi’nde finale kalan Next-Gen Projesi Onursal Mansiyon aldı. Kurul Başkanı Prof. Thorsten Kliewe tarafından NEXT-GEN Proje Yürütücüsü Yasemin Somuncu’ya ödül 12 Ocak 2020’de Kochi, Hindistan’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Sürdürülebilir Küreselleşme Konferansı sırasında verildi. Bu ödülün dışında, Özyeğin Üniversitesi Hindistan’dan iki diğer Asya-Pasifik Triple-E Ödül’le geri döndü. Üniversite’yi temsil eden Yasemin Kilit Aklar, “Green University of the Year” ve “Community Engagement Initiative of the Year” ödüllerini teslim aldı.

 

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç Sabancı Üniversitesi SUNUM’da Davetli Konuşma Yaptı

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) tarafından düzenlenen Nano Open Seminerleri kapsamında Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, “Enerji Hasat İlkeleri ve Uygulamaları” başlıklı bir davetli konuşma gerçekleştirdi ve Özyeğin Üniversitesi EÇEM bünyesinde yapılan ‘Yakın Alan Işınımla Isı Transferi’ çalışmalarını ve uygulamalarını anlattı. Bu çalışmaların bir kısmı “İstanbul Collaborative” oluşumu bağlamında yapılmakta olup Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Kürşat Şendur ve Prof. Ali Koşar ile ortak olarak götürülmekte. Bu oluşumda yer alan diğer araştırmacılar da Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Hakan Ertürk, ODTÜ’den Prof. Tuba Okutucu-Öztürk ve Şehir Üniversitesi’nden Dr. Azadeh Didari'dir.

 

“ENVER Verimli Buluşmalar” 20 Şubat 2020’de Arçelik Garage’da Yapıldı

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) tarafından düzenlenen Verimli Buluşmalar toplantısı 20 Şubat 2020 tarihinde Arçelik’in ev sahipliğinde Arçelik Garage’da gerçekleşti. “Enerji Verimliliği ve Sürdürülebilirlikte Yenilikçi Yaklaşımlar” temasıyla gerçekleşen buluşma Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın’ın konuşmalarıyla başladı. Panel’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı – Enerji Verimliliği Daire Başkanı Dr. Oğuz Can, Arçelik A.Ş. Sürdürülebililik ve Resmi İlişkiler Direktörü Fatih Özkadı, Entek Elektrik Üretimi A.Ş Enerji Çözümleri Direktörü Volkan Gerdan ve EÇEM Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç yer aldılar. Panel, kamu-sanayi-üniversite çalışmalarının önemini vurguladı ve ilerde yapılacaklar için bir düşünce bağı oluşturdu.

 

‘Enerji ve İklim’ “ÖzÜ Sectoral Orienteering” Etkinliğinde Konuşuldu

Özyeğin Üniversitesi Sektörel Eğitim ve Profesyonel Gelişim ekibi tarafından bu sene onuncusu düzenlenen Sectoral Orienteering etkinliğinde, Arçelik Enerji Yöneticisi Ömer Ünal, Enerji ve İklim Değişikliği Uzmanı Önder Algedik ve Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Göktürk Poyrazoğlu’nun katıldığı “Enerji ve İklim” oturumu EÇEM direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç tarafından yönetildi. Öğrencilerin İklim Krizi’ne nasıl hazırlanabilecekleri ve ileride neler yapabileceklerinin anlatıldığı ve tartışıldığı panel, 25 Şubat 2020 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Öğrenci Merkezi Forum Alanı’nda gerçekleşti.