Kuruluş Öyküsü

Özyeğin Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarına Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından 2005 sonbaharında başlandı. Kuruluş çalışmalarında iş dünyası, öğretim üyeleri, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 500'ü aşkın kişiyi kapsayan araştırmaların yanı sıra "Türkiye ve Dünyada Gelişen Sektörler ve Meslekler Araştırması" yapıldı. Bu araştırmaların sonuçlarından yola çıkılarak ARAMA Katılımlı Yönetim Danışmanlığı tarafından yürütülen tasarım çalışmaları ile üniversitenin temel değerleri ve vizyonu tüm paydaşlarla birlikte tartışıldı. İş dünyasından yöneticiler, öğretim üyeleri, üniversite öğrencileri ve yeni mezunların katıldığı çeşitli çalıştaylarda 300'ü aşkın kişi ile birlikte Özyeğin Üniversitesi vizyonu oluşturuldu.

Belirlenen vizyon çerçevesinde çağdaş eğitim sistemi, yaşamla iç içe yenilikçi yapısı, sektörlerle iç içe eğitim yaklaşımı ve buna uygun oluşturduğu programlar ile özgün ve toplumsal gelişime katkı sağlayan bir üniversite olma hedefiyle, resmi olarak 18 Mayıs 2007’de kuruldu.

İlk öğrencilerini Eylül 2008'de İstanbul Altunizade Kampüsü’nde karşılayan üniversite, Eylül 2011’den itibaren Çekmeköy Kampüsü’nde eğitime başladı.

Çekmeköy Kampüsü

Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü, Cambridge ve Princeton’ın binalarını da tasarlayan dünyanın önde gelen mimarlık firması tarafından çizimi yapılmış ve Türkiye’nin ilk LEED Gold Sertifikasına sahip sakin ve huzurlu bir üniversite yerleşkesidir. Toplam 280 bin metrekare alana kurulu kampüste, sessiz ve rahat çalışma odaları; modern sınıf ve laboratuvarları, 15.000 m2’ lik spor merkezi, 2.825 m2’ lik kütüphanesi, 350 ve 372 kişilik 2 oditoryumu ile öğrencilere her konuda imkân sağlanarak, akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerle iç içe yetişmeleri amaçlanıyor.

Fark yaratan mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor

Henüz kuruluş aşamasındayken MIT, Cambridge gibi üniversitelerin lideri olduğu 3.Kuşak Üniversite misyonunu sahiplenerek “araştırma temelli girişimcilik üniversitesi” yaklaşımı ile eğitime başlayan Özyeğin Üniversitesi, “topluma fayda sağlayan ve katma değer yaratan çalışmalar yapma” hedefiyle yola devam etti. Bu hedef ile akademisyenleri de, kurulduğu günden bu yana, araştırmaları ile uluslararası dergilerde yayımladıkları makalelerine ilaveten, ticarileşme potansiyeli olan projeler üzerine de çalışmalarını sürdürüyor.

Yaşamla iç içe, araştırmacı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla kurulan Özyeğin Üniversitesi, katma değer yaratan, yenilikçi eğitim modeli ile öğrencilerinin yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, derslerde ve gerçek dünyada kazandığı donanım ve deneyimler ile çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratma arzusu ve azmine sahip mezunlar olmasını hedefliyor. Sadece “profesyoneller” değil, “girişimciler” yetiştiriyor.

Şartları ne olursa olsun başarılı öğrencinin uluslararası standartlarda iyi bir eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi’nde kayıtlı lisans öğrencilerinin yüzde 90.4’ü burslu öğrenim görüyor. Üniversite, 7 fakülte, 3 enstitü ve 1 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans, 10 doktora programıyla eğitim veriyor. Çekmeköy’de bulunan kampüsünde, toplam 283 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlıyor.

Özyeğin Üniversitesi 10.Yıl Web Sitesi (2008 - 2018)