Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul
Telefon : +90 (216) 564 90 00
Fax : +90 (216) 564 99 99
info@ozyegin.edu.tr

3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
3 Lisans Mezunu
Bilgisayar Mühendisliği
Lisans eğitimini Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan mezunlarımızın güncel başarı hikayelerini bu sayfadan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Doğa Yılmaz
Doğa Yılmaz (CS), 2020 yılında Bilgisayar Bilimleri alanında lisans derecesini aldı ve ardından Özyeğin Üniversitesi'nde prestijli bir bursla birlikte Yapay Zeka yüksek lisans programına kabul edildi. Doğa, yüksek lisansı sırasında ÖzÜ Görü ve Grafik Laboratuvarı'nda "Inverse Rendering" konusunda uzmanlaşmış bir araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademik başarıları arasında uluslararası dergilerde ve konferanslarda kayda değer yayınları bulunmaktadır. Ayrıca Doğa, çeşitli akademik dergi ve konferanslarda hakemlik yaparak akademik topluluğa aktif bir şekilde katkı sağlamaktadır.
Doğa, mezuniyetinin ardından Fishency Innovation Norveç'te Ar-Ge Yazılım Mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir. Burada, açık deniz somon yetiştiriciliğinin verimliliğini artırma nihai hedefi ile Atlantik somonunun su altı 3D rekonstrüksiyonuna odaklanan yenilikçi projelere katkıda bulunmaktadır. Doğa, gıda üretimi için daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek vaat eden teknolojilerin geliştirilmesinde ön saflarda yer almaktadır.

Tuna Tuncer
Tuna Tuncer (CS), Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Bilimi bölümünde öğrenciyken Microsoft Türkiye'de Öğrenci Elçisi olarak görev aldı. Bitirme tezi kapsamında, Asistan Prof. Emre Sefer ile birlikte hisse senedi fiyat hareketlerini tahmin edebilen yeni nesil sinir ağları üzerine çalışmalar yaptı ve bu çalışma sonucunda bir makale çıkararak “3rd ACM International Conference on AI in Finance”da sundu. Ayrıca, UIUC'den Prof. Darko Marinov, GMU'den Asistan Prof. Wing Lam ve UT Austin'den Asistan Prof. August Shi ile yazılım entegrasyon süreçlerini optimize etme üzerine çalışmalar gerçekleştirdi ve apache/shardingsphere projesine önemli bir pull request ile katkıda bulundu, bu çalışma ASE 2023'te makale olarak yayımlandı. Özyeğin'deki araştırma sürecinde Asistan Prof. Sedat Özer'in laboratuvarında "video instance segmentation" konusunda diffusion tabanlı bir modelin geliştirilmesine öncülük etti. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Almanya, Münih Teknik Üniversitesi'nde Informatics Master programına başladı ve şu anda da bu üniversitede öğrenimine devam etmektedir.

Berk Buzcu
Berk Buzcu (CS), 2020 yılında Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesiyle mezun oldu. Lisans yıllarında, stajını Sistem Mühendisi Stajyeri olarak KoçSistem'de yaptı. Son yılında, bir start-up girişimde Bulut Danışmanı olarak çalıştı, bulut sistemleri mimarisine odaklandı ve aynı zamanda otomatik müzakereyi araştırdı ve ANAC 2020 yarışmasına katıldı.
Berk, daha sonrasında akademik çalışmalarına devam ederek Özyeğin Üniversitesi'ne Yüksek Lisans öğrencisi olarak devam etti. Bu akademik yolculuk sırasında Tübitak tarafından finanse edilen, CHIST-ERA kapsamında olan "EXPECTATION: Personalized Explainable AI for decentralized agents with heterogeneous knowledge" projesine aktif olarak katkıda bulundu. Bu proje kapsamında öncelikli araştırma odağı, araştırma ilgi alanlarıyla örtüşen, tavsiye sistemlerinde açıklanabilirlik tekniklerinin uygulanmasıydı. Projenin amacı; sistem kullanıcılarının, sistem ile sosyalleşmesini teşvik ederek hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak konusunda öneri sistemlerini geliştirmekti.
Tez araştırmasına ek olarak, insan-robot müzakere ortamının geliştirilmesini de üstlendi ve Blockchain ve drone işbirliğini içeren çoklu aracıyla ilgili diğer konuları araştırdı. Sonuç olarak yüksek lisans programı sırasında beş makale yayınlandı. Berk şu anda İsviçre'de bulunan HES-SO’da "Smart-Edge" projesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve burada uç bilgi işlem için sağlık alanında kullanım senaryoları üzerinde çalışıyor.