Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 05, 2020 - Mayıs 26, 2020

#WeStudyTogether Dünyanın En İyi Projeleri Arasında

COVID-19 pandemisi döneminde hayatı kolaylaştırmak ve “yeni normalleri” tasarlamak için Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen #EUvsVirus Hackathon’unun kazananları belli oldu. Tüm dünyadan 114 ulusu temsil eden 20 bini aşkın katılımcının yer aldığı Hackathon’da, Koronavirus krizi bağlamında teknik, politik ve sosyal alandaki başlıklar için üretilen çözümler yarıştı. #EUvsVirus Hackathon’u ekipmanların hızlı üretimi, üretim kapasitelerinin artırılması, bir ülkeden diğerine aktarılması gibi yaklaşık 20 olası Koronavirüs sorununu ele aldı.

24 – 26 Nisan tarihleri arasında düzenlenen #EUvsVirüs Hackathon’u, Avrupa ile dünyanın dört bir yanından birçok uzmanı bir araya getirerek COVID-19 krizine çözüm bulmaya yardımcı olacak fikirlerin geliştirilmesini sağladı. Eğitimden sağlığa, sosyal ve politik uyum ile uzaktan çalışmaya kadar farklı alanlardaki problemlere birlikte çözüm üretilen Hackathon’da üniversitemizin Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Dr. İsmail Arı “Remote Work & Education” alandaki sorunları özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.

Toplam 2 bin 160 proje arasından öncü çözüm önerileri sunan 117 proje, Avrupa İnovasyon Konseyi tarafından seçilerek ödüllendirildi. Üniversitemiz hocalarından Dr. Ebru Kılıç-Bebek’in yer aldığı #WeStudyTogether projesi de en iyi 117 projeden biri seçilerek “E-learning methods and tools” kategorisinde 1000 Euro para ödülü ile 22 – 25 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek “Match-athon”a katılma hakkı kazandı. #WeStudyTogether projesi COVID-19 pandemisi nedeniyle ortak çalışma ortamlarından mahrum kalan ve eğitimlerini evlerinde sürdürmek zorunda olan üniversite öğrencilerinin birlikte çevrimiçi çalışmasına olanak sağlayan bir platform olma özelliği taşıyor.

EUvsVirus: https://euvsvirus.org/
#WeStudyTogether: https://devpost.com/software/westudytogether