Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 08, 2020

Endüstri Mühendisliği Takımımız INFORMS Operations Research & Analytics Student Team Competition 2020’de İlk Üçe Giren Tek Türk Takımı Oldu

Yöneylem araştırması ve analiz alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve dünyanın dört bir yanından 12 binden fazla üyeye sahip uluslararası INFORMS derneği, dördüncü kez düzenlediği INFORMS O.R. & Analytics Student Team Competition’da kazananları açıkladı. 26 ülkeden 274 takımın katıldığı yarışmada Özyeğin Üniversitesi ekibi ilk üçe giren tek Türk takım oldu.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerimiz Dr. İhsan Yanıkoğlu ve Dr. Dilek Günneç’in danışmanlığında çalışmalarını yürüten öğrenci ekibimizde; Ahmet Erarslan (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf), Ali Kaan Kurbanzade (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Uluslararası Finans Yandal), Berk Eğen (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Bilgisayar Mühendisliği Yandal), Çağrı Özmemiş (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf), Merve Sucuoğlu (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf) ve Rüzgar Coşkun (Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf, Uluslararası Finans Çift Anadal) yer alıyor. Yarışma tüm dünyada hem lisans hem de yüksek lisans öğrencilerine açık olmasına rağmen, Özyeğin Üniversitesi takımı yalnızca lisans öğrencilerinden oluşan ve ilk üçe girme başarısı elde eden tek üniversite oldu.

Sektör yöneticileri ve akademisyenlerden oluşan 15 kişilik jüri ekibi, takımların problemi tanımlama, veri kullanımı, metodoloji seçimi, model oluşturma ve analiz becerilerini rapor ve sunumlar aracılığıyla değerlendirdi. Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu takım, üretim sistemini doğru bir şekilde analiz etme, üretimde var olan zaman, talep karşılama oranı, maliyet gibi ögeler arasındaki dengesizlikleri makine öğrenmesi kullanarak, nicel bir biçimde sergiledikleri ve ortaya koydukları metodolojik çözüm ile ileriye dönük önerileri nedeniyle üçüncülük ödülüne layık görüldü.  

Yarışmada verilen ödüller:

Birincilik Ödülü: Hebrew University of Jerusalem, İsrail
İkincilik Ödülü: Pontificia Universidad Católica de Chile, Şili
Üçüncülük Ödülü: Özyeğin Üniversitesi, Türkiye
Mansiyon Ödülleri: Boğaziçi Üniversitesi (Türkiye), Bilkent Üniversitesi (Türkiye), Tilburg University (Hollanda)

Üniversite Takımımızın Final sunumu için:
https://www.youtube.com/watch?v=EGX0HZHKP3E&t=779s

Yarışma Sayfası: https://connect.informs.org/oratc/home