Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mayıs 20, 2020 - Mayıs 31, 2020

Uzaktan Eğitimde En Başarılı Üniversiteler Arasındayız

Türkiye’de üniversiteler ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız araştırma kuruluşu Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) Covid-19 salgını sürecinde uzaktan eğitime geçen üniversitelerin bu süreci ne kadar iyi yönettiklerine dair bir araştırma gerçekleştirdi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı Kurucu ve Direktörleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel’in, 163 üniversitede (111 devlet ve 52 vakıf) öğrenim gören 17 bin 939 öğrenciyle yaptığı araştırmada Özyeğin Üniversitesi, uzaktan eğitim sürecini en iyi yöneten vakıf üniversiteleri arasında yer aldı.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) ile öğrencilerin üniversitelerinden memnun olma düzeylerini ölçen ve bu kapsamda üniversiteleri sıralayan ÜniAr’ın “Yeni Tip Koronavirüs Pandemisi Döneminde Üniversitelerde Uzaktan Eğitim: Lisans Öğrencileri Kapsamında Bir Değerlendirme Çalışması” başlıklı uzaktan eğitim araştırmasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://yuksekogretim.org/Port_Doc/YOD_Preprint_Vol/YOD_2020000009.pdf

ÜniAr Hakkında:

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yüceltarafından kurulmuştur. ÜniAr Türkiye’de üniversite ve yükseköğretim alanında araştırmalar yaparak Türk Yükseköğretim Sistemi’nin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamakta olup, araştırma bulgularını rapor halinde kamuoyuyla paylaşmaktadır. 

https://www.uniar.net/

Diğer Haberlerimiz