Eyl 01, 2020 - Eyl 30, 2020

Özyeğin Üniversitesi “Sıfır Atık Belgesi” Almaya Hak Kazanan İlk Üniversite Oldu

Özyeğin Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, sahip olduğu atık yönetimi çalışmaları neticesinde “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 14 Şubat 2020’de tebliğ ettiği karar ile Üniversitemiz, İstanbul’ da ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk üniversite oldu.

Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy’de bulunan kampüsünde ve yurtlar kapsamında yürüttüğü kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, atıkların kaynağında yönetim altına alınması, ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması çalışmaları sayesinde “Sıfır Atık Belgesi” ile ödüllendirildi.