Ağu 23, 2017

İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencimiz Muratcan Koylan’ın Eserleri Hindistan ve Fransa’da İki Uluslararası Sergiye Kabul Edildi

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencimiz Muratcan Koylan’ın eserleri; Hindistan'ın tanınmış ressamlarından, I biennal 2008 -2009 ve Art Now 2008 katılımcısı Mariska Ondrich'in Temmuz ve Ekim aylarında Hindistan ve Fransa’da düzenlenen "Mail Art Exhibition Peace and Harmony" isimli uluslararası sergilerine kabul edildi.

Muratcan Koylan’ın dünya barışı temalı eserleri ile katılım gösterdiği ve Kanada'dan Güney Afrika'ya kadar 11 farklı ülkeden 15 sanatçının katıldığı sergi, 20 Ekim’de Fransa’nın Dijon kentinde bulunan La Galerie de l'Office de Tourisme’ de kapılarını sanatseverlere açacak.
Sergilere hazırlık ve kabul sürecinde Özyeğin Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü'nün özgün eğitim yaklaşımının yanı sıra bölümde farklı disiplinlerden akademisyenlerin görev yapıyor olmasının, yaratıcılığını ve olaylara bakış açısını genişlettiğini belirten Muratcan, hocaların öğrenciler ile yakın ilişkiler içinde olmasının ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Simge Esin Orhun'un ‘sürekli başarıyı arzulayan öğrenciler yetiştirme’ odaklı yaklaşımının, başarısında önemli rol oynadığını söyledi.

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde kurulan İletişim Tasarımı Bölümü, yazı, ses ve görüntüden oluşan fikir ve bilgilerin etkili şekilde sunulmasını hedefliyor. İletişim tasarımı ilkelerinin, teorilerinin ve deneyimlerinin farklı teknolojik uygulamalar üzerinden anlaşılması ve kavranması üzerine kurgulanmış bir eğitim programı sunuyor.

Dünya çapındaki sergide, farklı ülkelerden aşağıdaki isimlerin eserleri yer alacak: