Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 01, 2021 - Şub 16, 2021

Özyeğin Üniversitesi "International Honor Society in Psychology"nin (Psi Chi) Türkiye’deki İlk Üyesi Oldu

Özyeğin Üniversitesi, dünyada psikoloji bilimini ileriye taşımak ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla 1929 yılında kurulan International Honor Society in Psychology’e (Psi Chi) Türkiye’den üye olan ilk üniversite oldu. Tüm dünyadan 750 binin üzerinde yaşam boyu üyeye sahip olan Psi Chi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Association of College Honor Societies  (ACHS) üyesi ve American Psychological Association (APA) ile Association for Psychological Science (APS) ile iş birliği içerisinde olma özelliğine sahip.

Sosyal Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Celia Naivar Şen’in danışmanlığında, Türkiye’den topluluğa katılan ilk kurum olma başarısı elde eden Özyeğin Üniversitesi, bu iş birliği aracılığıyla psikoloji lisans öğrencilerinin prestijli yüksek lisans programlarına kabul edilmelerine imkan sağlamanın yanı sıra seminerler, projeler ve uluslararası araştırma fırsatlarına da dahil olmalarını teşvik edecek. Üye olmanın sağladığı avantajlar arasında akademik yetkinliğin uluslararası tanınması, araştırma iş birliği fırsatları, topluluğun hakemli dergisinde makale yayınlayabilme ve 400 bin dolar değerinde ödül ve hibe erişimi de yer alıyor.

Alanında son derece önemli çalışmalara imza atan Psi Chi topluluğunun özel üyeleri arasında Dr. Albert Bandura, Dr. B. F. Skinner ve Dr. Phillip Zimbardo gibi araştırmacı ve akademisyenler de bulunuyor.