Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 05, 2021 - Şub 26, 2021

11. Uluslararası ANAC 2020 Turnuvasındaki İki Ayrı Kategoriden Birincilik ile Döndük

2010 yılından beri organize edilmekte olan uluslararası etmen tabanlı otomatik müzakere turnuvası ANAC 2020 (Automated Negotiating Agents Competition) bu yıl on birincisini çevrim içi olarak IJCAI 2020 (International Joint Conference on Artificial Intelligence) ile birlikte eşzamanlı düzenledi. Çok konulu alanlarda pratik müzakere stratejilerinin değerlendirilip ödüllendirildiği 5 farklı kategorinin yarıştığı ANAC 2020’de, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Reyhan Aydoğan’ın danışmanlığında öğrencilerimiz iki ayrı kategoriden birincilik ile döndüler.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, 3.sınıf öğrencimiz Ahmet Burak Yıldırım ile yine aynı fakültede Bilgisayar Mühendisliği ve Makine Mühendisliği, 4. sınıf öğrencimiz Nezih Sunman, “Automated Negotiation” kategorisinde AhBuNe Agent ismini verdikleri otomatik olarak pazarlık yapabilen yazılım etmen tasarımları ile en yüksek skoru alarak birinciliği bizlere getirdiler.

Yine insan müzakereciler ile otomatik olarak müzakere edebilen bir pazarlık yazılımı tasarlayan Fen Bilimleri Enstitüsü, Yapay Zekâ Tezli Yüksek Lisans öğrencimiz Mehmet Onur Keskin ve aynı enstitüde Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans öğrencimiz Umut Çakan, IBM research iş birliği ile yürütülen “Humaine” kategorisinde Companion ismini verdikleri takımlarıyla birinciliğe layık görüldüler.

Her iki kategorideki birincilik haberimiz BBC'nin internet sitesinde de yer buldu. BBC elde edilen başarıları "Bu yılın büyük kazananları" olarak verdi. Öğrencilerimizi birinciliklerinden ötürü tebrik ediyor, kariyer yolculuklarında başarılarının devamını diliyoruz.

https://www.bbc.com/news/business-55738540
http://web.tuat.ac.jp/~katfuji/ANAC2020/