Eyl 02, 2021

23-27 Ağustos 2021 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Yerel ve Kırsal Kalkınma Sertifika Programının Kapanış Konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk Yaptı

Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformunun önderliğinde kırsal ve yerel kalkınma alanında yeni bir vizyon kazanma, işlevsel bilgiye erişme ve ağlar kurma olanağı sağlayan Yerel ve Kırsal Kalkınma Sertifika Programının bu yıl 9.’su gerçekleşti. Kamu idareleri, kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları, özel sektörler, üniversiteler, gıda-tarım-kalkınma alanlarında çalışan doktora öğrencileriyle 60 kişilik bir katılımın sağlandığı program, 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşti. Üniversitelerde üretilen bilgiyle sahanın deneyimini buluşturan, bilgiyi kampüs dışına, hayatın her alanına aktararak toplumsal fayda sağlamayı hedefleyen program bugüne kadar 500’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yaptı. Bu program aracılığıyla tarım, gıda, ekoloji ve kalkınma alanında çalışma yürüten pek çok akademisyen, sivil toplum kuruluşu yöneticisi, belediye başkanı ve kooperatif temsilcisi ağırlandı. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk kapanış konuşmasında “Küreselleşen dünyada yerelin ve kırsalın öneminin hepimiz farkındayız. Ekolojik krizin sonuçlarını acı biçimde deneyimliyoruz. Karmaşık sorunların çözümü için yenilikçi, bütüncül yaklaşımlara ihtiyacımız var. Sizler zaten bu hassasiyetleri taşıdığınız için, bizler de üniversite olarak sizlerin bu çabasına katkı sağlamak için buradayız. Bu sertifika programı vesilesiyle başlayan bilgi ve deneyim paylaşımının ve tanışıklığın sürdürülmesine, tanışıklığın ötesine geçerek kamu, sivil toplum, özel sektör ve üniversite iş birliği ile ortak çalışmaları tetiklemesine önem veriyoruz.” cümlelerine yer verdi.