Şub 18, 2022 - Şub 28, 2022

Doç. Dr. Berna Zengin Arslan’ın Kaleme Aldığı "Women Engineers in Turkey: Gender, Technology, Education and Professional Life" 6 Farklı Dile Daha Çevrildi

Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Zengin Arslan’ın, 2010 yılında İngilizce olarak yayınlanan kitabı "Women Engineers in Turkey: Gender, Technology, Education and Professional Life", 6 farklı dile daha çevrildi. Türkiye'de kadınların bilim ve teknoloji alanlarında neden düşük oranlarda temsil edildiğinin tartışıldığı kitapta, kadın mühendis oranlarının aslında Batı’ya kıyasla Türkiye’de uzun süre daha yüksek olduğu vurgulanıyor. Ancak Çevre ve Gıda Mühendisliği gibi bazı alanlarda erkek ve kadın sayıları dengeliyken, Makine ve İnşaat Mühendisliği gibi alanlarda erkek sayısının çok daha yüksek olduğunu gözlemliyor ve bunun mühendislik alanlarının kadınsı ve erkeksi olarak gruplandırılmasıyla sonuçlandığını gösteriyor. Türkiye'deki kadın mühendislerin akademik ve iş yaşamlarında profesyonel kimliklerini nasıl inşa ettiklerini analiz ederken, mühendislik seçimlerinde ve çalışma hayatlarında devlet, aile ve okul gibi çeşitli kurumların eril kültür ve toplumsal cinsiyet söylemleriyle de nasıl müzakere ettiklerini açıklıyor.